Alytaus rajono mokytojas – Meilės Lukšienės premijos laureatas

Alytaus r. Alovės pagrindinės mokyklos fizikos mokytojas Antanas Kalinauskas tapo daktarės Meilės Lukšienės premijos laureatu.

A. Kalinauskas yra kūrybiškas fizikos mokytojas. Jo pamokos ne tik įdomios, bet ir skatina siekti aukštesnių rezultatų. Jose daug tyrinėjama, išsiaiškinama, sukuriama aplinka, kurioje mokinys mokosi gyventi, o teorinius dalykus bando pritaikyti praktikoje. Taip mokiniai mato fizikos, kaip dalyko, prasmę. Mokytojas turi individualią vertinimo sistemą. Fizikos pertrauka mokykloje prilygsta gerai pamokai: mokytojas su pagalbininkais demonstruoja prietaisų veikimo principus.

Pirmadienį Švietimo ir mokslo ministerijoje atsiimdamas premiją mokytojas neslėpė susijaudinimo. Baigdamas padėkos kalbą A. Kalinauskas palinkėjo, kad „geriau tegu mokinys išeina iš mokyklos su dideliu dvasingumu, o ne su dešimtuku“.

Premija siekiama įprasminti daktarės Meilės Lukšienės atminimą ir skatinti jaunus pedagogus aktyviai įsitraukti į švietimo plėtotės darbus. Premijos laureatas įsipareigoja tęsti ir plėtoti Meilės Lukšienės idėjas ir dalyvauti pažangiausių mokytojų sambūryje.

Alovės pagrindinės mokyklos informacija

Bottom of Form

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode