veliavospabaltijoMinint Baltijos kelio 35-metį, Latvijos bėgikas Rūdolfas Birnbaumas penktadienį pradeda 678 kilometrų bėgimą iš Vilniaus į Taliną.

Aštuonias dienas truksiantis bėgimas prasidės nuo Gedimino pilies bokšto Vilniuje ir baigsis rugpjūčio 23-ąją – Baltijos kelio dieną – Talino senamiestyje.

„Norėdamas pabrėžti Baltijos kelio, padėjusio atverti duris Baltijos šalių nepriklausomybei, svarbą, kviečiu kiekvieną gyventoją rasti savo būdą prisijungti prie mūsų iniciatyvos ir kartu su mumis nubėgti ar nueiti bent dalį beveik 680 kilometrų distancijos“, – sakė bėgikas.

Anot jo, tokia idėja kilo bėgiojant ilgesnes distancijas ir klausantis latvių patriotinių muzikos kūrinių.

„Mane visada stebino, kaip anuomet be šiuolaikinių technologijų pagalbos net 2 milijonai žmonių galėjo taip greitai mobilizuotis ir stoti ranka rankon į vieningą grandinę, kad parodytų pasauliui Baltijos šalių vienybę ir primintų apie istorinę neteisybę. Tiek daug žmonių susikibo rankomis ir gynė savo vertybes bei teisę apie jas kalbėti“, – kalbėjo R. Birnbaumas.

Bėgikas kasdien planuoja įveikti vidutiniškai po 85 kilometrus arba po du maratonus. Kiekvieną dieną bėgimas prasidės 9 valandą.

1989 metų rugpjūčio 23 dieną, minint 50-ąsias pakto pasirašymo sukaktuves, per protesto akciją, pavadintą Baltijos keliu, apie du milijonai lietuvių, latvių ir estų susikibo rankomis sudarydami gyvą daugiau kaip 650 kilometrų ilgio žmonių grandinę nuo Gedimino bokšto Vilniuje iki Hermano bokšto Taline.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode