Vyriausybė nepritarė idėjai, kad pavežėjai registruotų vaizdą ar garsą

registratoriusVyriausybė nutarė nepalaikyti siūlymo, kad pavežėjų automobiliuose turėtų būti įrengti vaizdo arba garso registratoriai.

Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė Susisiekimo ministerijos išvadai nepritarti tą numatančioms parlamentaro Gintauto Palucko parengtoms Kelių transporto kodekso pataisoms.

G Paluckas teigia, kad reikalavimas turėti vaizdo ar garso registratorių padidintų keleivių saugumą ir sumažintų piktnaudžiavimo atvejų, kai vairuoja asmenys, neturintys teisės vežti keleivių už atlygį.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis teigė, kad tokios pataisos sukeltų problemų dėl duomenų apsaugos.

„Tiesiog labai daug problemų matome dėl tokio pasiūlymo. Pirmas dalykas – kaip bus užtikrinama duomenų apsauga. Aš įlipu, aš esu nufilmuojamas, kur ta informacija yra saugoma, kaip mes kontroliuosim ir panašiai“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė M. Skuodis.

Jis taip pat pridūrė, kad priėmus pataisas pavežėjams tektų investuoti milijonus eurų, be to, kiltų neproporcingai didelė administracinė našta.

„Pagrindinis dalykas tai, manau, yra neproporcinga administracinė našta tikslui pasiekti. Įsivaizduokit, visi pavežėjai turėtų įsistatyti įrangą. Mes esam įvardiję ir susiskaičiavę sumas, tai milijoninės sumos, kiek kainuotų, ir mes manome, kad tą galima užtikrinti kitais būdais“, – sakė ministras.

„Tikslas yra geras, viskas su juo gerai, klausimas yra dėl priemonių ir mes turėtume rinktis tas priemones, kurios leidžia paprasčiausiu ir efektyviausiu būdu pasiekti tuos tikslus“, – pridūrė M. Skuodis.

Ministerijos teigimu, siūlymas sudarytų sąlygas ne tik vairuotojui, bet ir keleiviui piktnaudžiauti duomenų rinkimu, nes būtų ignoruojamas paslaugos teikėjo privatumas. Be to, tai pareikalautų išlaidų, administracinę naštą jie patirtų ir jei reikėtų pateikti registratorių įrašus.

Be to, nėra pagrįsta, kokiu pagrindu būtų renkami asmens duomenys. Pasak ministerijos, G. Palucko siekiamo tikslo galima pasiekti ir kitomis priemonėmis.

„Keleiviai savo saugumui užtikrinti ir įrodymams fiksuoti gali naudotis įvairiomis buvimo vietos sekimo funkcijomis, asmeniniais mobiliaisiais įrenginiais rinkti įrodymus“, – nutarimo projekte teigia ministerija.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode