branduolSuomija sustabdė po vieną reaktorių abiejose savo atominėse elektrinėse, todėl tikėtinas laikinas elektros kainų padidėjimas tiek Suomijoje, tiek veikiausiai ir Baltijos šalyse, skelbia Suomijos visuomeninė transliuotoja „Yle“

Olkiluoto atominės elektrinės operatorė „Teollisuuden Voima“ pranešė, jog jėgainės antrasis reaktorius pirmadienį buvo sustabdytas dėl nustatytos padidėjusios drėgmės generatoriuje, o jo remontas užtruks mažiausiai tris savaites.

Įprastai veikdamas Olkiluoto-2 – Švedijos gamybos ASEA-III, 890 megavatų galios ir naudojamas jau daugiau nei keturis dešimtmečius reaktorius – pagamina apie 8 proc., o visi trys šios jėgainės reaktoriai – maždaug 30 proc. elektros Suomijoje.

Be to, planuotam techniniam aptarnavimui sustabdytas ir antrasis iš dviejų Loviisos AE reaktorių – atitinkamai 1977 ir 1980 metais įjungtų sovietinių VVER-440, kurie vėliau buvo modernizuoti, padidinant jų saugumą bei kiekvieno galią iki 531 megavato.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode