Mažeikiuose prasidės kraujo donorystės turas

kraujodonorysteAikštėje prie Mažeikių kultūros centro antradienį startuos Nacionalinio kraujo centro (NKC) organizuojamas kraujo donorystės turas „Gyvybės Kelionė 2024“.

Anot organizatorių, specialiai tam pritaikytuose kraujobusuose ir palapinėse gyventojai galės greitai ir paprastai padovanoti kraujo bei pabendrauti su sveikatos specialistais, kurie supažindins su sveikos gyvensenos principais.

Per kiek daugiau nei mėnesį bus aplankyta iš viso 12 šalies miestų.

NKC direktoriaus Daumanto Gutausko teigimu, turo tikslas – skleisti žinią apie kraujo donorystės svarbą.

„Kraują dovanojant užtrunkama vos kelias minutes, o kiekvienas kraujo lašas gali išgelbėti ne vieną gyvybę“, – teigiama organizatorių pranešime.

Dalyvių taip pat lauks žaidimų erdvės, poilsio zonos bei įvairių partnerių pristatomos veiklos, kiekviename mieste vienam iš atvykusiųjų NKC įteiks specialiai donorams sukurto dizaino miesto dviratį.

NKC primena, kad norintys dovanoti kraują, turi atvykti pasiruošę donacijai: su savimi turėti asmens dokumentą, būti lengvai pavalgius ir išgėrus pakankamai vandens.

Turas finišuos rugsėjo 17 dieną Vilniuje, Katedros aikštėje.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode