Mažeikiuose – galiūnų ir „Gladiatorių“ kovos

galiunai1Rugpjūčio 16-ąją, penktadienį, Mažeikiuose varžėsi galiūnai ir gatvės gimnastai. Senamiestyje vykusiame Lietuvos galiūnų čempionato III ture susikovė stipriausi Lietuvos vyrai, triukais stebino „Gladiatorių kovos“.

 

Trečiajame Lietuvos galiūnų čempionato ture į kovą stojo 8 sportininkai. Jie turėjo įveikti šešias rungtis: apie 12 tonų traktoriaus su priekaba tempimo, 140 kg svorio skydų, dviejų svarmenų („lagaminų“) po 140 kg ir 360 kg sveriančių naščių nešimo, 160 kg svorio akmens perkėlimo ir „Apolono ašies“, kurios pradinis svoris buvo 120 kg, kėlimo. Nugalėtoju tapo daugiausiai taškų pelnęs Tomas Šliupas iš Šilutės. Antroji vieta atiteko alytiškiui Modestui Struckui, trečioji – Sauliui Skikui iš Pakruojo. Varžyboms teisėjavo ne kartą stipriausiu Lietuvoje tituluotas Saulius Brusokas. Pertraukėlių tarp rungčių metu ištvermę ir savo jėgas išbandė žiūrovai.

Susirinkusiuosius sveikino ir laimėtojus apdovanojo Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) merė Rūta Matulaitienė.

Tuo pat metu senamiesčio parke, SWM koliziejuje, susikovė ir stipriausi gatvės gimnastai iš visos Lietuvos – šeštą kartą vyko Mažeikiuose organizuojamos „Gladiatorių kovos“.

Savo meistriškumą ant skersinio ir lygiagrečių demonstravo bei dėl geriausiojo gatvės gimnasto titulo susikovė 16 atletų iš Mažeikių, Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Plungės. Dalyviai žiūrovus stebino statiniais ir dinaminiais gimnastikos elementai, triukai. Nugalėtoju tapo ir lauro vainiku pasidabino Rokas Tamašauskas, atletas iš Vilniaus. Antrąją vietą pelnė taip pat atletas iš Vilniaus Nojus Šiaulianskas, trečiąją – kaunietis Klaudijus Zubė. Varžybas organizavo Mažeikių gatvės gimnastai.

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode