Tūkstantinėmis baudomis nuteisti pramogų parko vadovai dėl lankytojui lūžusio stuburo

atrakcijonuTeismas skyrė tūkstantines baudas pramogų parko vadovams dėl savadarbio atrakciono Pasvalio rajone, sulaužusio lankytojui stuburą.

Panevėžio apylinkės teismo Biržų rūmai, išnagrinėję šią baudžiamąją bylą, rugpjūčio 1 dieną du teisiamuosius pripažino kaltais.

Pramogų parką valdančios viešosios įstaigos vadovui skirta 4 tūkst. eurų, o mažosios bendrijos direktorei – 3 tūkst. eurų bauda. Jie taip pat privalės solidariai sumokėti Panevėžio teritorinei ligonių kasai 4,8 tūkst. eurus už nukentėjusio gydymą ir reabilitaciją.

Kaip antradienį pranešė teismas, nelaimė populiariame pramogų parke įvyko 2021 metų liepą. Pramogauti su šeima atvykęs Panevėžio rajono gyventojas nusprendė išbandyti vos prieš kelias dienas atidarytą nusileidimo su padangomis trasą, kuri baigiasi tramplinu. Krisdamas nuo tramplino, vyras paleido padangą, ant kurios čiuožė ir, nukritęs ant pripučiamos pagalvės (batuto), pajuto nugaros skausmus.

Grįžęs namo, jis kreipėsi į medikus. Tuomet paaiškėjo, kad vyrui lūžo stuburo slankstelis, prireikė operacijos. Ekspertai konstatavo, kad jam buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata.

Vyras apie galbūt nesaugų pramogų parko atrakcioną pranešė policijai, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pareigūnai išsiaiškino, kad viešosios įstaigos direktorius asmeniniame sklype 2021 metais pastatė nelegalią nusileidimo su padangomis trasą ir perdavė mažajai bendrijai ją naudoti teikiant pramogines paslaugas parko lankytojams. Bendrijos direktorė, nesilaikydama Produktų saugos įstatymo nuostatų, naudojo nesaugų gaminį. Abiem verslininkams buvo pateikti kaltinimai nesunkiai sutrikdžius sveikatą dėl neatsargumo.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad trasa, kuria galėjo naudotis paaugliai ir suaugusieji, buvo sukonstruota iš atskirų, nesertifikuotų gaminių. Jai įrengti nebuvo pasitelkta specialistų.

Teismas nusprendė, kad ši nusileidimo padangomis trasa, kuri baigiasi šuoliu ant batuto, turi būti sunaikinta.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode