Kūrybinės laboratorijos „Expo Aukštaitijos 2016“ parodoje

Rugsėjo 30 – spalio 2 dienomis Panevėžio „Cido“ arenoje vykusioje 21-ojoje tarptautinėje verslo ir pasiekimų parodoje „Expo Aukštaitija 2016“ lankytojus pasitiko galybė įvairiausių organizacijų: nuo verslo įmonių, organizacijų, ūkininkų ir amatininkų iki švietimo, mokslo bei kultūros, įstaigų. Tarp parodos dalyvių – ir šauni Panevėžio miesto savivaldybės viešosios bibliotekos komanda – Gita, Gvidas, Loreta, Živilė, Indrė, Lina, Alvyda, Vaida, Jolanta.

Trečią parodos dieną Aukštaitijos bibliotekininkų stende, prisistatymui turėjome tik keletą valandų laiko, tad kiekvieną minutę išnaudojome produktyviai, kaip ir kitos įstaigos stengėmės kuo išradingiau, patraukliau pristatyti savo veiklą, paslaugas.

Panevėžiečius ir miesto svečius kvietėme dalyvauti kūrybinėse Panevėžio miesto savivaldybės viešosios bibliotekos laboratorijose „Ateik. Pamatyk. Išbandyk“. Knygos (r)evoliucijos laboratorijoje mažieji panevėžiečiai galėjo pasigaminti vienetinę, originalią molinę lentelę ir joje senoviniais rašmenimis parašyti savo vardą, arba tapti viduramžių skriptoriais ir, rašydami plunksnakočiais, išbandyti nelengvą knygų perrašinėtojų darbą. Grįžę į dabartį – pažaisti virtualų žaidimą „Knygos kelias“, susipažinti su interaktyvia papildytos realybės knyga „Pasaulio pasakos“, „Afrikos gyvūnai“, į kurias nukreipus planšetę, istorijos herojai staiga ima ir atgyja! Visi norintieji turėjo galimybę išmokti parsisiųsti elektroninę knygą į kompiuterį, planšetę, knygų skaityklę ar mobilų telefoną. Progos pasimokyti nepraleido ne tik suaugusieji, bet ir studentai bei moksleiviai.

Ypač didelio dėmesio parodoje sulaukė veikusi 3D laboratorija. Čia  buvo galima ne tik savo akimis pamatyti, kaip atrodo 3D spausdintuvas, kaip iš plastiko gijų gimsta įvairūs trimačiai objektai, susipažinti su erdvinio spausdinimo perspektyvomis, bet ir išbandyti jėgas sprendžiant 3D spausdintuvu pagamintas smagias trimates dėliones-galvosūkius. Dėlionės buvo skirtingo sudėtingumo, tad pramogauti galėjo tiek patys mažiausi, tiek ir suaugusieji.

Įvairiapusiška bibliotekos pastarųjų metų veikla, daugiau nei pusšimtis renginių akimirkų – skaitytojų klubai, vasaros stovyklų veikla, e-raštingumo kursai, edukacinės dirbtuvės, kūrybinės laboratorijos, akcijos ir atrakcijos, susitikimai su žymiais kultūros, meno atstovais, garsiais ir žinomais Lietuvos žmonėmis – atsispindėjo ekrane demonstruojamose nuotraukose.

Bibliotekos darbuotojos dalino reklaminę reprezentacinę medžiagą: lankstinukus, kuriuose supažindinama su bibliotekos edukacine, kultūrine veikla, teikiamomis paslaugos, kontaktine informacija ir pan.

Džiaugiamės, kad susidomėjusių ir norinčių pasimokyti, pažaisti, dalyvauti edukacijose, ar pabendrauti ir taip  praskaidrinti savo laisvalaikį, prie stendo tikrai netrūko. Apibendrinus parodoje praleistas valandas, galima pasakyti – veiklos ir pramogų užteko visiems!

Indrė Lašinytė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode