Alytaus rajono savivaldybė – socialiai atsakingiausia

 Minint Lietuvos vietos savivaldos dieną jau vienuoliktus metus „Auksinės krivūlės“ apdovanojimais už ryškiausias iniciatyvas ir darbus pagerbtos Lietuvos savivaldybės. Tarp šių metų apdovanotų savivaldybių – Alytaus rajono savivaldybė, pripažinta „Socialiai atsakingiausia savivaldybe“.

Alytaus rajonui nominacija skirta už socialinę atsakomybę inicijuojant naujas pagalbos formas ir nuosekliai, sistemingai dirbant su socialinę riziką patiriančiais asmenimis, socialinės rizikos šeimomis.

Iškilmingame minėjime Vilniuje Alytaus rajono savivaldybei skirtą nominaciją, kurią įteikė Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, atsiėmė meras Algirdas Vrubliauskas. Tarp daugybės svečių renginyje dalyvavo rajono tarybos nariai, administracijos direktorė Jolanta Kručkauskaitė, mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas. Renginį tiesiogiai transliavo LRT „Kultūros“ kanalas.

Mero iniciatyva praėjusių metų pabaigoje pradėta intensyviai ieškoti sprendimų, kad sumažėtų rajono vaikų, augančių vaikų globos namuose, galimų vaikų globėjų.  Nuo šių metų pradžios paimta globoti 20 vaikų, tai yra tris kartus daugiau nei 2015-iais.

Sėkmingai įgyvendinama ir mero inicijuota priklausomybių mažinimo programa. Nuo 2012 m. pagalba pasinaudojo 259 rajono gyventojai, 37 asmenys gyvena blaiviai vienerius metus, iš jų 12 – daugiau nei  metus, 8 – trejus ir daugiau.

Pastaruoju metu didelio žiniasklaidos ir visuomenės susidomėjimo sulaukė dar viena mero A. Vrubliausko iniciatyva – nemokamų dušo ir skalbimo  paslaugų asmenims, neturintiems finansinių ir techninių galimybių savo namuose įsirengti dušą, įsigyti skalbimo mašiną, teikimas. Šias paslaugas teikia rajono bendruomenės.

Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) organizuojamame renginyje svarbiausiu Lietuvoje savivaldos apdovanojimu apdovanotos 16 savivaldybių iš 60-ties. Savivaldybes apdovanojimams teikė ministerijos, o LSA valdyba priėmė sprendimą dėl apdovanojimų skyrimo, taip pat paskelbti du „Auksinės krivūlės riterio“ apdovanojimai.

Iškilmingą renginį Vilniuje vedė Edita Mildažytė, koncertavo Merūnas Vitulskis, dirigento Petro Tadaro vadovaujamas Kauno Bigbendas, renginio pabaigoje pasirodė Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko ir dainininkės Vilijos Matačiūnaitės duetas.

 

Spalio 3 d. Alytaus rajono meras A. Vrubliauskas pakvietė skyrių vedėjus kartu pasidžiaugti dėl savivaldybės pripažinimo. „Tai mūsų visų nuopelnas ir bendras darbas. Džiaugiuosi, kad vieni kitiems padedame, kad esame vieninga komanda. Alytaus rajonas – nėra didelė savivaldybė, bet Lietuvoje esame matomi“, – kalbėjo A. Vrubliauskas.

Administracijos direktorė J. Kručkauskaitė pasidžiaugė apdovanojimu, pažymėdama, kad labai svarbus yra vadovo – mero, požiūris ir indėlis. Pasak mero pavaduotojo A. Balčiūno, šis apdovanojimas – įpareigojimas, liudijantis, kad Alytaus rajono savivaldybė eina teisingu keliu, kartu tai yra paskata siekti   „Auksinės krivūlės 2016“ apdovanojimo ir kitose srityse.

Iš viso Alytaus rajono savivaldybė už pasiekimus ir nuveiktus darbus savivaldos srityse pelniusi tris „Auksinės krivūlės“ apdovanojimus, o meras A. Vrubliauskas už ypatingus nuopelnus Lietuvos savivaldai yra apdovanotas Auksinės krivūlės riterio apdovanojimu.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode