Kauno kalėdinė eglutė šiemet kvies pasisukti karuselėje

Kauno kalėdinė eglutė šiemet kvies pasisukti karuselėje, be to, lankytojai galės išmaniuoju telefonu valdyti jos apšvietimą, sako eglutės kūrėjai, šią savaitę besidarbuojantys Kauno Rotušės aikštėje.

„Pernai mes turėjome besisukančias figūras, šiais metais suksis visa apatinė eglės dalis: didelė, graži karuselė. Bus daug šviesos, daug baltos spalvos, apšvietimų. Atėję į Rotušės aikštę žmonės galės interaktyviai bendrauti su eglute“, – trečiadienį žurnalistams pasakojo eglutės interaktyviosios dalies autorius Tomas Stasiukaitis.

Aplankę interneto svetainę Kaunoeglute.lt lankytojai galės pasirinkti, kokia spalva apšviesti eglutę: pasirinkta spalva laikysis apie vieną minutę, vėliau savo spalvą galės rinktis kiti lankytojai. Pasak T.Stasiukaičio, bus ir daugiau išmaniųjų sprendimų, susijusių su eglutės valdymu, tačiau jų eglutės kūrėjai kol kas neatskleidžia.

16 metrų aukščio eglės viršutinė dalis yra sudaryta iš maždaug keturiasdešimties gyvų eglučių. Apatinėje eglės dalyje įrengta konstrukcija, kuri iš lėto suksis, leisdama ant jos saugiai užlipti ir nulipti. Vaikams bus įrengta dvylika medinių arkliukų, o suaugusieji galės įsikurti ant kėdučių, suoliukų ir kitų meninių akcentų, kurie taip pat bus įrengti ant besisukančios platformos.

„Galvojome, ar daryti, kad reikėtų laikytis įsikabinus ir būtų labai smagu, bet labai pavojinga, bet pagalvojome, kad visiems šalmų neužteks, todėl padarėme, kad suktųsi saugiai“ – sakė T.Stasiukaitis.

Eglutėje įrengta karuselė suksis nuolatos, ji turėtų atlaikyti apie šimtą žmonių. Ratu eglutės karuselė apsisuks per maždaug 20 minučių.

„Šiais metais, kadangi darome išskirtinę kompoziciją – aikštę aikštėje, didžiausias iššūkis buvo ne tik į aukštį sutvarkyti, bet ir į plotį pačią erdvę ir įveiksminti pačią eglutę, kad ji būtų žaisminga. Didžiausi iššūkiai buvo judanti apatinė dalis. Šioje karuselėje galės džiaugtis veiksmu ir vaikai, ir suaugę, tarkime, atsigerti kavos“, – pasakojo už techninę dalį atsakingas architektas Andrius Efimenko.

Į eglutės kompoziciją įtraukta ir 12 namelių, kuriuose vyks įvairios veiklos lankytojams, bus prekiaujama šventiniais skanėstais. Prie eglutės veiks šeši dideli ekranai, kurie rodys sveikinimus, siunčiamus į eglutės svetainę.

„Šiemet tai bus ne tik eglutė, bet visi džiaugsmo namai. Eglutė jungiasi su visu miesteliu. (...) Žmonių ėjimas į eglutę išprovokavo daugiau detalių, prie kurių žmonės galėtų patys liestis. Atėjęs po eglutės stogu matysi, kad ten visko daug, ką gali traktuoti kaip savo: ten bus kėdutės, staliukas, maža sūpynė, arkliukas, ant kurio supiesi, eglutė, kurią gali papuošti, pianinas dviratukas – tavo namai. Viskas bus sujungta į bendrą kompoziciją“, – pasakojo pagrindinė eglutės autorė Jolanta Šmidtienė.

„Mano didžiausias noras, kad patys žmonės taptų didžiausia puošmena ir didžiausia dovana po ta eglute“, – pridūrė menininkė.

Todėl penktadienį autoriai kviečia prie miesto eglutės prisidėti ir kauniečius: jie galės papuošti dvidešimt kompoziciją papuošiančių mažų eglučių.

Kauno Kalėdų eglė iškilmingai bus įžiebta šį šeštadienį, lapkričio 26 dieną.

Eglutės kompozicija Kauno miesto savivaldybei kainuos apie 80 tūkst. eurų. Tokia pat suma skirta žiemos šventinio laikotarpio renginiams.

Kaunas, lapkričio 23 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode