Rytmetis su „Boružiukais“ Sedos bibliotekoje

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos miesto filiale lapkričio 15 d. vyko rytmetis su Sedos darželio „Boružiukų“ grupės vaikais ir auklėtojomis Zinaida Sakalauskiene ir Valda Bružiene. Į biblioteką vaikai atkeliavo susipažinti su knygelėmis, pamatyti jų įvairovę, paklausyti pasakos.

Susitikimo pradžioje vaikai apkeliavo visą biblioteką, apžiūrėjo knygas, parodė, kokios knygelės yra storos, kokios plonos, kokios mėlynos ar žalios. Vėliau, susėdę ant spalvotų bibliotekos kėdžių, klausė vyresniosios bibliotekininkės Janinos Kelerienės sekamos pasakos „Elenėlė“. Tada, atpasakoję iš pasakos, kokie veikėjai buvo blogi, kokie geri, apžiūrėjo spalvotas vaikiškas knygeles.

Vyresnioji bibliotekininkė Loreta Mickienė parodė vieną stebuklingą knygelę „Pasaulio pasakos“, kuri yra ideali priemonė šiuolaikiniams vaikams. Joje suderintos pasakos ir šiuolaikinės technologijos. Čia reikėjo parsisiųsti „Pasaulio pasakos“ aplikaciją, naudojant planšetinį kompiuterį ir „Qrafter“ programėlę. Vaikai pamatė knygą, kurioje trumpai parašyta pasaka, o nukreipus išmanųjį įrenginį į knygos puslapius, ekrane pamatoma paslėpta realybė. Pavyzdžiui, pasakoje „Bjaurusis ančiukas“ planšetės ekrane pasirodė 3D vaizdo maži, geltoni ančiukai ir vienas pilkas, didesnis paukštelis. Paspaudus ant bjauriojo ančiuko, įvyksta stebuklas, šis mažasis virsta gražia gulbe, kuri skraido lyg išlipusi iš knygos. Visi stebėjo šį stebuklą įdėmiai ir labai susikaupę. Vaikai buvo sužavėti ir labai susidomėjo tokia knyga.

Loreta MICKIENĖ

Vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos autorės

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode