2017-ieji – Ievos Simonaitytės metai

Seimas, įvertindamas tai, kad Ieva Simonaitytė yra paskutinioji Mažosios Lietuvos metraštininkė, unikali, talentinga rašytoja, savo kūriniuose vaizdavusi išskirtinius lietuvninkų likimus ir garsinusi Klaipėdos krašto etnografinį savitumą, 2017-uosius paskelbė Ievos Simonaitytės metais.

Priimtu Seimo nutarimu Vyriausybei pasiūlyta iki 2016 m. gruodžio 31 d. parengti ir patvirtinti Ievos Simonaitytės 120-ųjų gimimo metinių minėjimo programą, skirtą socialines, kultūros naujoves pralenkusių garsios asmenybės idėjų tęstinumui įprasminti, visuomenės valstybinei savivokai ir pilietinei atsakomybei ugdyti, kultūros paveldo istorijai turtinti, kultūriniams ryšiams plėtoti, ir 2017 metų valstybės biudžete numatyti lėšų šiai programai įgyvendinti.

Klaipėdos rajonas tuo ypač džiaugiasi ir didžiuojasi, nes I. Simonaitytės kūryba kurį laiką buvo primiršta, netgi išimta iš mokyklinių programų. Tačiau tai, kad I. Simonaitytė reabilituota – puikus pavyzdys, jog tikrasis talentas nepasiduoda jokiam nuvertinimui.

Taigi, puiki proga šiemet ypač džiaugsmingai švęsti 120-ąjį rašytojos jubiliejų, kuris tradiciškai pirmiausia bus paminėtas Agluonėnuose, netoli rašytojos gimtųjų Vanagų, kur bus įteikta jau 21-oji I. Simonaitytės premija.

2017-aisiais Seimo paskelbtų žymių žmonių jubiliejinių ir svarbių Lietuvai datų minėjimo klausimai artimiausiu metu bus aptarti ir regiono Etninės kultūros globos taryboje, ir rajono kultūros įstaigose.

Deramai paminėti Seimo paskelbtas svarbias datas yra ir Klaipėdos rajono etninės kultūros plėtros 2015–2017 metų programos prioritetas.

Klaipėdos rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode