Duris atvėrė Rietavo jaunimo darbo centras

Paskutinio spalio penktadienio popietę Rietavo jaunimo centras ūžė lyg bičių avilys. Šįkart čia būriavosi ne tik Rietavo jaunimas, bet ir daugybė svečių – visi suskubo į Jaunimo darbo centro atidarymą.

Keturiasdešimt antras Lietuvoje ir ketvirtas Telšių regione Jaunimo darbo centras įsikūrė kaip tik ten, kur ir turėtų būti – kuo arčiau jaunimo, kuriam galės pasiūlyti savo paslaugas. Susirinkusiuosius pasveikino Rietavo savivaldybės meras Antanas Černeckis, Lietuvos darbo biržos direktorė Ligita Valalytė, Telšių teritorinės darbo biržos direktorė Dangirutė Jurkuvienė. Su centro misija ir būsima veikla visus supažindino Telšių jaunimo darbo centro skyriaus vedėja Inga Motuzaitė, o apie Rietavo jaunimą papasakojo Rietavo savivaldybės jaunimo koordinatorius Egidijus Gricius.

Po kalbų, sveikinimų ir palinkėjimų L. Valalytei, D. Jurkuvienei ir A. Černeckiui perkirpus simbolinę centro atidarymo juostelę, pažiro dovanų lietus. Jį atlaikiusi šios įstaigos vadovė Alma Murašovienė visiems pasiūlė pažaisti pomėgių žaidimą, kviečiant prisidėti tuos, kuriems vieni ar kiti žaidimo dalyvių pomėgiai buvo arčiau širdies. Savo linkėjimus visi galėjo surašyti ant įvairiaspalvių lapų ir prisegti juos ant simbolinio medžio šakų. Pažaidę ir pasilinksminę šventės dalyviai galėjo pabendrauti prie arbatos ar kavos puodelio, paskanauti proginio torto ar sumuštinių.

Planuojama, kad centras Rietavo jaunimui duris atvers pirmadieniais ir trečiadieniais. Kiekvienam jaunam žmogui iki 29-erių paslaugos bus teikiamos nemokamai. Jie galės pasikonsultuoti aktualiais darbo rinkos, karjeros planavimo klausimais. Centre bus organizuojami informaciniai ir mokomieji užsiėmimai, verslo mokymai. Įstaiga bendradarbiaus su jaunimo ir verslo organizacijomis, darbdaviais, savivaldybe, mokymo įstaigomis, bendruomenėmis. Beje, Rietavo jaunimo darbo centras – pirmasis Lietuvoje, įsikūręs jaunimo centre.

Rietavo savivaldybės informacija


Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode