Teminis vakaras Palnosų bibliotekoje

Gruodžio 6 dieną Palnosų bibliotekoje vyko teminis vakaras ,,Gyvenimas duotas“, skirtas besibaigiantiems Vietos bendruomenių metams paminėti.

Biblioteka, kad ir pati turtingiausia savo knygomis, negalėtų didžiuotis, jei tos knygos nerastų populiarumo tarp skaitytojų, todėl pradėdama teminį vakarą bibliotekininkė Rasa Rudnickienė padėkojo visiems skaitytojams ir ypač – aktyviausiems.

Renginyje dalyvavo Mažeikių krašto literatų ir menų mėgėjų sambūrio ,,Aura“ nariai su vadove Janina Butnoriene. Ji papasakojo apie sambūrio veiklą, padainavo keletą nuotaikingų savo kūrybos dainų. Eilių paskaitė Gitana Jazdauskienė, Vladas Daukantas, Alma Krapauskienė, Justina Kateivienė, Filomena Kesminienė, Vida Kareva. Susirinkusius renginio dalyvius nustebino ne tik literatų sukurtos eilės, bet ir vaizdingas jų pristatymas. Pagal V. Karevos eiles sukurtoms nuotaikingoms dainoms su inscenizacijomis ir tų dainų atlikėjoms žiūrovai negailėjo nei plojimų, nei smagaus juoko. Neabejingi liko ir V. Daukanto astrologiniams pamąstymams, Vaclovo Krapausko akordeono melodijoms bei bendrai dainai. Sambūrio vadovės pakviesti eilių paskaitė ir palnosiškiai Birutė Marčiauskienė bei Kazimieras Lūšys. Dėmesio susilaukė ir V. Karevos lėlės, į klausimus apie jų darymą atsakinėjo pati autorė. J. Butnorienė padovanojo bibliotekai sambūrio „Aura“ naujų knygų. Renginio pabaigoje bibliotekininkė padėkojo visiems susirinkusiems ir pakvietė dažniau praverti bibliotekos duris.

Rasa RUDNICKIENĖ

Palnosų filialo vyresn. bibliotekininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode