Plungės kultūros centro meno kolektyvų vadovams paskirtos LR Kultūros ministerijos premijos

LR Kultūros ministerija skyrė premijas geriausiems šalies meno kolektyvų vadovams. Premijos šiais metais buvo skiriamos už aktyvią kūrybinę veiklą ir pasiektus aukštus meistriškumo standartus, dainų švenčių tradicijos puoselėjimą bei įvairiapusę etninės  kultūros sklaidą.  Šiemet geriausiųjų Lietuvoje meno vadovų tarpe net septyni Plungės kultūros centro meno kolektyvų vadovai, kuriems buvo paskirtos Kultūros ministerijos premijos.

Ministerijos premijos skiriamos chorų, dainų ir šokių ansamblių, folkloro kolektyvų, liaudiškų kapelų, liaudiškų šokių ansamblių, pučiamųjų orkestrų, liaudies instrumentų orkestrų ir ansamblių, vokalinių ansamblių, mėgėjų teatrų vadovams. Skiriant premijas atsižvelgiama į pasiektus mėgėjų meno kolektyvo rezultatus bei stabilų meninį lygį rengiantis dainų šventei. Kolektyvo vadovo, pretenduojančio gauti premiją, vadovaujamas mėgėjų meno kolektyvas privalo turėti aukščiausią – pirmąją – kategoriją. Šių kolektyvų veiklą ir pasiektus rezultatus kasmet tikrina ir vertina Lietuvos nacionalinio kultūros centro specialistai bei ekspertai.

Apdovanotojų geriausių šalies kolektyvų vadovų tarpe net 7 Plungės kultūros centro meno kolektyvų vadovai, tai: Ilona Baltikauskaitė – vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studijos ,,Mažasis Suvartukas” ir ansamblio „Suvartukas” meno vadovė,  Sigita ir Romas Matuliai – vaikų ir jaunimo teatro „Saula“ vadovai, Alfonsas Vildžiūnas – Kamerinio choro vadovas, Romas Jasevičius – pučiamųjų orkestro vadovas, Sonata Kazlauskytė – vaikų ir jaunimo liaudies šokių ansamblio „Žirginėliai“ vadovė, Dalia Stasikėlienė – folkloro ansamblio „Gondinga“ vadovė.

Skirdamas premijas LR Kultūros ministras Š.Birutis sakė „Esu įsitikinęs, kad mėgėjų meno kolektyvų vadovų veikla ir asmeninis indėlis yra ypatingai svarbūs, puoselėjant Lietuvos dainų švenčių tradiciją, sudarant sąlygas etninės kultūros sklaidai, telkiant bendruomenes“.

Džiaugiamės, kad Plungės kultūros centre kuria ir dirba tiek daug talentingų, kūrybingų, visos šalies kultūrai reikšmingų ir svarbių kūrėjų. Nuoširdžiai sveikinam juos su tokiu aukštu jų darbo ir kūrybos  įvertinimu.

Plungės kultūros centro informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode