Mažeikių rajono policijos komisariato vairą perėmė komisaras Saulius Bumblys

Gruodžio 14-osios data išliks Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato istorijoje. Tęsti pradėtų darbų užtikrinant saugią ir atsakingą visuomenę šiandien pradėjo naujasis Mažeikių rajono policijos komisariato vadovas komisaras Saulius Bumblys. Jį kolegoms ir visuomenei pristatęs Telšių apskr. VPK viršininkas Remigijus Rudminas, ilgametę patirtį sukaupusiam pareigūnui linkėjo nestokoti vidinio polėkio, entuziazmo ir maksimaliai išnaudoti visas galimybes siekiant geriausio rezultato.

       Mažeikių r. PK vadovo pareigas pradėjęs eiti S. Bumblys į policiją iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos grįžo po 16 metų pertraukos. Tarnybą vidaus reikalų sistemoje pareigūnas pradėjo 1996 m., Akmenės r. PK Savivaldybių policijoje. Vėliau, ilgą darbinės veiklos laikotarpį S. Bumblys atidavė Valstybės sienos apsaugos tarnybai, kur paskutiniu metu užėmė Pakrančių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus viršininko pareigas.

     Pasveikinti naujojo policijos komisariato vadovo susirinko gausus būrys svečių: savivaldos, teisėsaugos institucijų, probacijos tarnybos, priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovai, dvasininkas, veteranai, bendruomenių nariai. Su vadovu, kuris užtikrino atėjęs ne griauti, o tęsti pradėtą veiklą, susipažino ir Mažeikių policijos kolektyvas, su kuriuo bus siekiama užmegzti betarpišką dialogą produktyviam ir rezultatyviam darbui.

Po 16 metų Valstybės sienos apsaugos tarnyboje grįžtate į policiją, kur ir buvo jūsų tarnybos pradžia. Tai – atsitiktinumas ar vis tik kildavo minčių apie galimybę vėl būti policininku?

  • Kai prieš šešiolika metų iš policijos sistemos perėjau į Valstybės sienos apsaugos tarnybą, praėjo nemažas laiko tarpas, kol susigyvenau su mintimi, jog nebesu policininku. Tačiau širdyje visada juo likau. Be to, visą tarnybos Valstybės sienos apsaugos tarnyboje laikotarpį atlikau funkcijas, susijusias su kriminaline žvalgyba bei nusikalstamų veikų tyrimu. Tai – specifinė šios tarnybos veiklos sritis, kuri glaudžiai susijusi ir yra analogiška daugeliui policinių funkcijų. Todėl kasdienėje veikloje, jeigu galima taip sakyti, vienu metu buvau „ir pasieniečiu, ir policininku“. Ir tai, kad šiandien aš grįžtu į policiją, manau, tikrai nėra atsitiktinumas.

Mažeikių r. PK vadovo postas – didelis iššūkis Jūsų gyvenime?

  • Tai yra labai svarbus ir atsakingas žingsnis mano gyvenime. Priėmiau šį didelį iššūkį sau ir esu pasiruošęs atsakingai vykdyti man patikėtas pareigas.

Vienas iš darbo Mažeikiuose privalumų – trumpesnis kelias nuo namų Akmenėje. Kokius dar įvardytumėte naujųjų pareigų privalumus?

  • Mano manymu, profesine prasme tobulėti turime nuolat. Todėl būtent galimybę tobulėti ir siekti naujų tikslų, įvardinčiau kaip vieną pagrindinių privalumų.

Mažeikiai – svetimas miestas Jums ar priešingai – galbūt kaip tik jame vėl susitiksite su daugeliu kolegų, su kuriais jau teko dirbti tarnybos policijoje pradžioje?

  • Didžiąją darbo Valstybės sienos apsaugos tarnyboje dalį (11 metų) tarnybą vykdžiau Mažeikiuose. Per šį laikotarpį Mažeikių miestas buvo tapęs antraisiais namais. Betarpiškai bendradarbiavau su Mažeikių r. policijos komisariato pareigūnais, su kuriais kartu atlikome daug bendrų ir itin sėkmingų sulaikymo ir nusikalstamų veikų atskleidimo operacijų. Todėl džiaugiuosi galėdamas vėl tapti šio miesto ir Mažeikių policijos komandos dalimi.
  •  

Galbūt jau esate išsikėlęs didžiausią uždavinį, kurį sieksite įgyvendinti būdamas Mažeikių r. PK viršininku?

  • Visų pirma, mes bendrai turime siekti, kad visuomenė jaustųsi saugi. Būtent dėl šio tikslo reikalingi gerai ir sąžiningai dirbantys policijos pareigūnai bei nenutrūkstamas ir glaudus policijos ir visuomenės bendradarbiavimas. Tai – kompleksas įvairių priemonių, nuoseklus, atsakingas ir svarus kiekvieno pareigūno indėlis šiame sudėtingai svarbiame darbe. Mano pagrindinis tikslas ir uždavinys – siekti visa tai įgyvendinti.

Kokios trys savybės geriausiai apibūdintų Jus, kaip vadovą?

  • Reikia pripažinti, kad save vertinti objektyviai ir išskirti geriausias savybes yra sunku. Ankstesnėje tarnyboje pavyko suformuoti labai gerą, darnų ir motyvuotą kolektyvą. Kaip vadovas, visada stengiausi ir stengsiuosi su visais būti sąžiningu ir teisingu, rasti laiko išklausyti ir padėti. Esu reiklus sau ir darbuotojams.

Telšių AVPK

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode