Naujovė – kaimuose dirbs mobilūs laiškininkai

Jau kitais metais į kaimiškų vietovių gyventojų duris pasibels mobilusis laiškininkas. Visa reikalinga įranga aprūpinti laiškininkai pašto paslaugas, kuriomis iki šiol galima pasinaudoti tik pašte, galės suteikti gyventojo namuose. Išsikviesti į namus mobilųjį laiškininką bus galima telefonu. Šią naujovę Alytaus rajono savivaldybės merui Algirdui Vrubliauskui ir administracijos direktorei Jolantai Kručkauskaitei pristatė „Lietuvos pašto“ Vilniaus regiono vadovas Linas Katauskas.

Pasak L. Katausko, klientų poreikiai bei lūkesčiai ir auganti konkurencija pašto paslaugų rinkoje įpareigoja tobulėti, ieškoti būdų pašto paslaugas padaryti klientams labiau prieinamas ir patogesnes.

„Pašto korespondencijos siuntos ir prenumeruoti spaudos leidiniai bus pristatomi kaip ir įprastai. O telefonu iškviestas mobilusis laiškininkas namuose aplankys tuos, kam reikės pašto paslaugų – išsiųsti siuntą, susimokėti mokesčius, užsisakyti spaudos leidinio prenumeratą ar įsigyti paštuose parduodamų prekių. Laiškininkai bus aprūpinti moderniomis darbo priemonėmis – mobiliuoju telefonu ir išmaniuoju įrenginiu su specialia programa pašto ir finansinėms paslaugoms klientų namuose teikti“, – sakė L. Katauskas. Pašto atstovas teigė, kad tokio laiškininko iškvietimas ir atvažiavimas gyventojui nieko nekainuos.

Išklausęs „Lietuvos pašto“ atstovo, meras A. Vrubliauskas pažymėjo, kad rajono savivaldybė šiame projekte galėtų būti partneris – socialiniai darbuotojai ir seniūnai vyresnio amžiaus gyventojams galėtų padėti iškviesti laiškininką, taip pat informuoti apie tokią galimybę.

„Lietuvos paštas“ planuoja, kad nauja paslauga turėtų startuoti kitų metų vasarą ir bus teikiama tik įvairaus amžiaus kaimo gyventojams.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode