Ignalinoje lankėsi Raudonojo Kryžiaus atstovų grupė iš Vokietijos

Gruodžio 5-8 dienomis Ignalinoje lankėsi Raudonojo Kryžiaus atstovų grupė iš Vokietijos Kronshageno miesto. Tai buvo jau 19-asis vizitas. Apsirengę raudonomis uniformomis vokiečiai tarsi pirmieji Kalėdų seneliai kūrė šventinę nuotaiką, aplsiankė Dūkšto globos namuose, taip pat nudžiugino Didžiasalio, Naujojo Daugėliškio globos namuose gyvenančius vaikus. Kiekvienam jų įteikta asmeniškai paruošta dovanėlė.

Gruodžio 6 d. Reinhardo Miulerio vadovaujama Raudonojo kryžiaus atstovų grupė buvo priimta savivaldybėje. Svečiai susitiko su rajono meru Henriku Šiaudiniu. Susitikime taip pat dalyvavo svečiais besirūpinanti Raudonojo Kryžiaus Ignalinos skyriaus vadovė Irena Rapkauskienė.

„Džiaugiamės, kad mus aplankote prieš šventes, jūsų atvykimas mums visada malonus, o parama tikrai svarbi ir reikalinga“, – sveikindamas svečius sakė meras H. Šiaudinis.  Meras pristatė savivaldybės naujienas, apžvelgė svarbiausius darbus. Svečiams pranešta, kad savivaldybės mero pavaduotojas Gintautas Kindurys tapo Seimo nariu, o jį pakeitė tarybos narys Laimutis Ragaišis.

„Mes čia visada maloniai priimami, džiaugiamės būdami Ignalinoje, o mus remiantys žmonės su džiaugsmu aukoja Ignalinai“, – sakė grupės vadovas R. Miuleris ir patikino, kad tradicijos bus tęsiamos. Pastebėta, kad Vokietijoje Raudonojo kryžiaus organizacija visas pagrindines pajėgas  skiria darbui su pabėgėliais, tačiau dėmesys Ignalinai tikrai nesumažės. Buvo pasidalinta  įspūdžiais iš vasarą vykusios  Ignalinos 150-mečio šventės, kurioje vokiečiai džiaugėsi galėję dalyvauti.

Susitikimo pabaigoje apsikeista suvenyrais, atminimui nusifotografuota. Svečiams įteiktos firminės saldainių dėžutės „Kurortinė Ignalina“, 2017 m. kalendoriai, Lietuvą priminsiantis eglutės žaislas.

Lina Kovalevskienė, Ignalinos rajono savivaldybės administracijos Informatikos ir bendrųjų reikalų skyriaus vyr. specialistė ryšiams su visuomene

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode