Neįgaliųjų dienos minėjime – puokštė skambių dainų

Gruodžio 5 d. Mažeikių kultūros centre paminėta Tarptautinė neįgaliųjų diena. Koncertavo žinomas estrados atlikėjas Edmundas Kučinskas, liaudiškos muzikos kapela, išsakyti prasmingi linkėjimai.

Ramybė ir susikaupimas

Vidurdienį šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios, kurias aukojęs dvasininkas kalbėjo apie pagalbą neįgaliajam tada, kada jam ji labiausiai reikalinga. Kiekvienas, atėjęs į bažnyčią, įneša savo dalį į tikėjimą. Ramybe ir susikaupimu dvelkiančioje bažnyčioje uždegtos žvakės ant Advento vainiko, o tikinčiųjų širdys prisipildė džiugaus Kalėdų laukimo.

      Po šv. Mišių visi rinkosi į Mažeikių kultūros centrą, kur laukė šventiškai išpuošta salė ir linksmos dainos. Renginio vedėjas Paulius Mylė gražiais ir prasmingais žodžiais pradėjo renginį ir pristatė populiarųjį estrados dainininką Edmundą Kučinską: „Dar vakar snigo ir buvo šaltoka, o šiandien jau lyja ir temperatūra pliusinė. Dar neseniai galbūt buvome apimti nevilties, o štai dabar jau šypsomės. Juk viskas praeina, lieka tik dainos, kurios pasaulį nudažo visai kitokiomis spalvomis.“

Bendravo su publika                     

Prieš pradėdamas koncertą dainininkas pasiūlė visiems atidaryti savo širdžių duris, kad įsileistume laimę: „Būkit laimingi, būkit išdidūs ir tegul laimė nieko nelaukus pasibeldžia į Jūsų visų namų duris.“

      E. Kučinskas atliko ne kartą girdėtas, populiarias ir linksmas dainas. Jau po pirmos dainos aikštelėje priešais sceną pradėjo suktis šokėjų poros. Atlikėjas ne tik smagiai traukė viena už kitą gražesnes dainas, bet ir puikiai bendravo su publika, vadindamas visus bičiuliais, o beveik prieš kiekvieną dainą ką nors nors trumpai papasakodavo. „Juk niekas nepaįvairins mums gyvenimo, jei mes patys nepasiįvairinsime“, – sakė E. Kučinskas prieš atlikdamas dainą „Mano širdy dar ne ruduo.“

     Baigdamas koncertą, dainininkas visiems padėkojo už šypsenas, gerą nuotaiką, gėles, šokius ir buvimą kartu bei palinkėjo visų svajonių išsipildymo, o svarbiausia, kad žmonių sprendimai, nuo kurių priklauso neįgaliųjų likimai, būtų išmintingi ir protingi.

      Rajono Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Jolanta Kekytė padėkojo dainininkui įteikdama puokštę raudonų rožių, o, E. Kučinsko teigimu, svarbiausia dainininko gyvenime yra žiūrovai ir jų vertinimai: „Be jūsų, mieli bičiuliai, atlikėjas būtų nieko vertas.“

Nuoširdūs linkėjimai                     

Susirinkusius neįgaliuosius pasveikino Savivaldybės mero pavaduotoja Irena Macijauskienė: „Kartais praeiname pro šalį vienas kito nepastebėdami, kartais nesugebame atjausti ir padėti, bet manau, kad šią valandą tikrai visi buvome laimingi, todėl linkiu kuo geriausių ateinančių metų, sveikatos jums ir jūsų šeimoms.“ I. Macijauskienė įteikė didžiulę pintinę saldainių, kurie buvo išdalinti visiems minėjimo dalyviams. „Tai, nors ir mažiausi, bet nuoširdžiausi linkėjimai“, – sakė mero pavaduotoja.

      Koncertą tęsė Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos auklėtiniai: kanklininkių ansamblis (mokytoja Vilma Rakauskaitė) atliko liaudies melodijas, o trimitininkai (mokytojas Vilius Antanavičius) – dar ir meksikietišką kūrinį.

      Ne tik dainuojantys, bet ir smagiai grojantys bei labai linksmai nusiteikę pasirodė liaudiškos muzikos kapelos „UžKūtės“ (vadovas Laimonas Grigas) iš Ventos vyrukai. Naujai skambėjo perfrazuotos liaudiškos dainos, šokio ritmu sukosi vis daugiau porų, o salėje neblėso gera nuotaika.

      Socialinės paramos skyriaus vedėja J. Kekytė padėkojo ir šiam ansambliui. Taip pat vedėja už pagalbą organizuojant šį minėjimą nuoširdžiai dėkojo socialinėms darbuotojoms, prašė neįgaliųjų padėkoti savo vadovams, kurie padėjo atvykti į minėjimą.

      Atsisveikindamas renginio vedėjas palinkėjo visiems su viltimi susėsti prie švento Kūčių stalo, o kitais metais vėl susitikti.

Valerija KVEDARAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode