Pristatytas Klaipėdos krašto filmas ir albumas

Lapkričio 30 d. „Minijos“ kino teatre vyko Klaipėdos rajono reprezentacinio albumo ir filmo pristatymas, kurį organizavo  Klaipėdos rajono turizmo ir informacijos centras. Į pristatymą atvyko Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, mero pavaduotoja, Turizmo tarybos pirmininkė Rūta Cirtautaitė, vicemerė Violeta Riaukienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas ir jo pavaduotoja Ligita Liutikienė. Taip pat pristatyme dalyvavo Tarybos nariai: Regina Kernagienė, Biruta Alšauskienė ir Algirdas Liaudanskis.

Reprezentacinis albumas ir filmas buvo išleistas Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro 15 metų jubiliejaus proga. Tikslas – pristatyti Klaipėdos rajono turizmo išteklius ir potencialą. Klaipėdos krašto viešinimas padeda pritraukti verslo atstovus bei investuotojus į Klaipėdos kraštą. Taip pat tai puiki proga parodyti žmonėms, koks turtingas savo veiklomis ir gražiomis apylinkėmis garsėjantis kraštas. Klaipėdos kraštas ne tik puiki vieta vystyti turizmą bei verslą, bet ir čia praleisti savo laisvalaikį.

Klaipėdos rajono turizmo ir informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė nuoširdžiai dėkojo Klaipėdos rajono savivaldybei už skirtas lėšas, kurias panaudojus ir atlikti darbai, padėję įgyvendinti šį projektą.

Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas dėkojo visiems prisidėjusiems prie šio projekto įgyvendinimo, filmo sukūrimo bei albumo išleidimo. Meras įsitikinęs, kad tai prisidės prie Klaipėdos rajono garsinimo ne tik Lietuvos mastu, bet ir užsienio. Tai galimybė skleisti geras naujienas apie Klaipėdos rajono savivaldybę bei turizmo privalumus užsienio svečiams.

Mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė džiaugėsi, kad Klaipėdos rajono turizmo ir informacijos centras bendradarbiauja su Turizmo tarybos nariais, Klaipėdos rajono savivaldybės vadovais, Savivaldybės tarybos nariais ir su Savivaldybės administracija, nes tik bendrų pastangų dėka galima pasiekti gražių rezultatų, kuriuos matome šiandien. Prie sveikinimų prisidėjo ir vicemerė Violeta Riaukienė, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas bei jo pavaduotoja Ligita Liutikienė.

Renginyje buvo pristatomas Klaipėdos rajono reprezentacinis filmas ir albumas „Prie jūrų marių… Klaipėdos rajonas“. Albume pristatomas Klaipėdos rajonas kaip keturių vandenų kraštas, kurį skalauja Baltijos jūra, Kuršių marios, upės ir ežerai.

Klaipėdos rajono reprezentacinio filmo kūrėjas, VšĮ „Baltų Atlantida“ direktorius Saulius Novikas dėkojo visiems Klaipėdos krašto žmonėms bei Klaipėdos rajono savivaldybei, kuri prisidėjo prie šio projekto įgyvendinimo. Jis džiaugėsi, kad Klaipėdos kraštas turi tiek daug, kuo galima didžiuotis, o pati sunkiausia užduotis – visą šį turtą sutalpinti į 15 minučių filmą. Saulius Novikas yra ne tik Klaipėdos rajono reprezentacinio filmo kūrėjas, bet ir šio filmo įgarsintojas. Taip pat filmas yra įgarsintas ir anglų kalba.

Renginyje padėkos raštus visiems, kurie prisidėjo prie Klaipėdos rajono reprezentacinio filmo ir albumo sukūrimo, įteikė vicemerė Rūta Cirtautaitė. Padėkos raštai buvo įteikti Klaipėdos rajono reprezentacinio filmo autoriui Sigitui Novikui, Kęstučiui Demereckui, kurio leidykla „Libra Memelensis“ išleido albumą „Prie jūrų marių… Klaipėdos rajonas“ ir albumo techninei redaktorei Violetai Demereckienei.

Padėkos raštus gavo ir fotonuotraukų autoriai: Matas Baranauskas, Simonas Bendikas, Andrius Kundrotas, Erlandas Paplauskis, Mindaugas Timinskas, Justė Černiauskaitė, Andrius Pelekauskas, Gintarė Atkočiūnė, Einaras Simutis, Aušra Srėbaliutė, Sima Ulvikienė, Gintarė Šertvytytė, Regina Kernagienė, Jurgita Riekašienė, Aistė Daukantienė, Laima Tučienė, Donatas Bielkauskas, Sandra Vaičienė, Valė Krauleidienė, Igoris Osnač, Mėčislovas Raštikis, Jolanta Mažeikaitė, Liudviko Rėzos kultūros centras, Jėgos aitvarų ir buriuotojų centras „Svencelė“, Vandenlenčių parkas „Infinity“, Poilsio namai „Gamtos perlas“, Pajūrio regioninio parko direkcija, Kaimo turizmo sodyba „Radailių dvaras“, Daiva Buivydienė.

Laura Kučinskaitė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode