Kalėdų laikotarpiu Klaipėdos Teatro aikštė – saugumo zona

Kalėdų laikotarpis Klaipėdoje skelbiamas visų pirma saugumo laikotarpiu, o Teatro aikštė, kurioje vyksta dauguma šventinių renginių – zona be pirotechnikos, be stiklo taros ir kitų pavojų keliančių daiktų.

Šiandien Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate jo vadovybė, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys, saugos tarnybos „Argus“ atstovė Judita Maldžiūtė ir žiniasklaidos atstovai susitiko spaudos konferencijoje, kad paskleistų šią žinią klaipėdiečiams ir miesto svečiams.

Miesto meras V. Grubliauskas akcentavo, kad „siekiama, jog Kalėdos uostamiestyje būtų dvasingumo šventė, o ne išbandymas poligono sąlygomis“. S. Budinas antrino merui, sakydamas, jog gruodžio 2 – sausio 8 dienomis ne tik draudžiama Teatro aikštėje sprogdinti pirotechniką, bet ir į ją įsinešti pirotechnikos gaminius.

Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas A. Motuzas, paklaustas, kaip policija užtikrins saugias šventes, pabrėžė, kad didžiausias dėmesys jau yra ir bus skiriamas prevencijai, visuomenės švietimui. „O karščiausiomis dienomis policija nevengs ir patikrinti, ką įtarimą sukelsiantys asmenys nešis į Teatro aikštę, tiesiog neįleis, sulaikys pažeidėjus, chuliganus“, – kalbėjo vyriausiasis komisaras.

Labai trapus bus netrukus svarbiausioje švenčių aikštėje atsirasiantis prancūzų menininko sukurtas plastiko burbulas. Jo saugumu 24 h per parą spaudos konferencijoje žadėjo pasirūpinti saugos tarnyba „Argus“, besiimsianti kompleksinių priemonių.

Klaipėdos apskrities policija aktyviai prižiūrės tvarką ne tik uostamiestyje, bet ir mažesniuose apskrities miestuose.

Visi susirinkusieji spaudos konferencijoje patikino, kad Teatro aikštė bus ne vieta, o Kalėdos – ne laikas nuotykių paieškoms. Pramogavimo su pirotechnika ištroškę klaipėdiečiai ir svečiai gali ją sprogdinti kitose, nedraudžiamose vietose, žinoma, pagalvodami, ar niekas iš aplinkinių nenukentės.

Klaipėdos apskr. VPK

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode