Žinia visam pasauliui: „Aš ir Tu – tai MES!“

Artėjant Tarptautinei neįgaliųjų žmonių dienai, viešoji įstaiga „Baltijos ugdymo centras“, Šiaulių apskrities cerebrinio paralyžiaus asociacija, Šiaulių nevyriausybinių organizacijų sąjunga ir asociacija „Maži Žingsneliai“ inicijuoja socialinės įtraukties akciją „Aš ir Tu – tai MES“ ir kviečia visuomenę jungtis į skirtingų Lietuvos miestų, miestelių centrines aikštes bei kartu sukurti „gyvą“ skulptūrą – sujungtus ženklų „Neįgalus“ ir „Pėsčiųjų takas“ simbolius.

Negalios paliesti žmonės – mūsų bendruomenės dalis. Tačiau daugelis vis dar žiūrime į asmenis su negalia kaip į turinčius gyventi ir dirbti atskirai. Vyraujanti socialinė atskirtis žalinga ne tik ligos paženklintiesiems, bet ir visai visuomenei.

Gyva skulptūra Katedros aikštėje

Socialinės akcijos Žemaitijos sostinėje ambasadorius Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas kartu su akcijos koordinatore Telšių socialinių paslaugų centro direktore Rasa Gustiene kviečia telšiškius gruodžio 1 d. (ketvirtadienį) 13 val. atvykti į Katedros aikštę ir kartu sukurti gyvą skulptūrą – sujungtus ženklų „Neįgalus“ ir „Pėsčiųjų takas“ simbolius bei parodyti Lietuvai ir visam pasauliui, kad esame neabejingi socialinės atskirties mažinimui tarp neįgaliųjų ir negalios neturinčių. 12 val. vyks šv. Mišios Telšių Šv. Antano Paduviečio katedroje.

„Kiekvienas šios akcijos pavadinimo žodis labai svarbus. „Aš“ – neįgalieji ir jų artimieji. „Tu“ – asmenys, neturintys negalios arba artimo sąlyčio su ja. Žodis „Mes“ simbolizuoja lygiateisius visuomenės narius, norinčius ir galinčius jaustis tokiais pat kaip ir kiti – tiesiog žmonėmis“, – sako R. Gustienė.

Kviečiami negalią turintys ir jos neturintys žmonės

Pasak mero P. Kuizino, prie akcijos kviečiame jungtis švietimo ir ugdymo įstaigas, NVO organizacijas, asociacijas, verslo įmones, žiniasklaidos atstovus ir visus geros valios žmones, kuriems, tikime, svarbu parodyti, kad negalią turintys ir jos neturintys žmonės gali lygiavertiškai bendrauti ir kartu veikti realiais pavyzdžiais. Taip pat laukiame visų rajono neįgaliųjų ir juos vienijančių organizacijų: Lietuvos silpnaregių ir aklųjų sąjungos Telšių filialo, Telšių sutrikusios psichikos žmonių globos bendrijos, Telšių rajono neįgaliųjų draugijos, Telšių kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų draugijos ,,Tyla“, ,,Dia Telšiai“ diabetu sergančių žmonių bendrijos, sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos ,,Vilti“, Telšių r. sergančių išsėtine skleroze klubo, Telšių epilepsija sergančiųjų integracijos asociacijos, Telšių neįgaliųjų ir neįgaliųjų pensininkų draugijos, Telšių r. vaikų, sergančių bronchine astma, klubo ,,Takelis“ ir kt. narių.

Socialinės įtraukties akcija „Aš ir Tu – tai MES“ bus filmuojama per atstumą valdomu nepilotuojamu skraidymo aparatu (dronu).

Nacionalinės akcijos koordinatorius Telšiuose – Rasa Gustienė, Telšių socialinių paslaugų centro direktorė, el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel. (8 444) 51135. Renginio organizatoriai ir rėmėjai: Telšių socialinių paslaugų centras, VšĮ „Telšių futbolo ateitis“, Žemaitės dramos teatras, Nevarėnų kultūros centras.

Gruodžio 3-oji – Tarptautinė neįgaliųjų žmonių diena. 1983 m. buvo pradėta aktyviai supažindinti plačiąją visuomenę su neįgaliųjų žmonių problemomis ir kovoti už tai, kad tokiems žmonėms būtų suteiktos lygios teisės, kad jiems būtų sudarytos sąlygos pritapti visuomenėje.

Bemaž po dešimt metų, 1992 m. pabaigoje, Jungtinių Tautų Organizacija paskelbė gruodžio 3-ąją Tarptautine neįgaliųjų žmonių diena, kurios metu Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, organizuojami renginiai, skirti atkreipti dėmesį į pagalbą neįgaliesiems.

Telšių rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode