Šokėjus sukvietė šokio šventė

Lapkričio 24 d. Mažeikių Pavasario pagrindinė mokykla aštuntą kartą organizavo tarptautinį moksleivių ir jaunimo šiuolaikinių šokių festivalį-konkursą „Rudens miražai 2016“.

Sveikinimai ir linkėjimai

Kaip ir visos šventės, taip ir ši neapsiėjo be gražių sveikinimų ir linkėjimų. Juos išsakė Mažeikių rajono savivaldybės bei Seimo nario K.Bartkevičiaus atstovai, Pavasario pagrindinės mokyklos direktorius Stanislovas Jakučinskas. Po vertinimo komisijos pristatymo prasidėjo šokio ir spalvų šventė, kuri, nors ir tęsėsi ilgai, tačiau neprailgo.

Scenoje – būrys šokėjų

Mažeikių Pavasario pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotojas ugdymui Eduardas Vaičiulis dar prieš renginį laikraščiui „Būdas žemaičių“ sakė: „Šokiai vaikams – sielos ir akių atgaiva. Šiame konkurse dalyvaus gausus būrys šokėjų iš Tirkšlių, Akmenės, Sedos, Šiaulių, Plungės, Platelių, Rezeknės (Latvija) ir Mažeikių miesto. Šokių vadovei Tatjanai Pašakinskienei pavyko užmegzti ryšius su Rezeknės (Latvija) šokių kolektyvu „Kolorit“, kuris savo šokiais papuoš ir Mažeikių sceną. Mūsų konkurse taip pat žadėjo pasirodyti šokėjai iš Baku (Azerbaidžanas), deja, nenumatytos aplinkybės šį kolektyvą privertė planus atidėti kitiems metams. Šiame festivalyje Mažeikių kultūros centro didžiojoje scenoje pasirodys apie 460 šokėjų. Pavasario pagrindinė mokykla, organizuodama šį konkursą ir sutraukdama tiek daug šokėjų, nori sudaryti sąlygas šokančiam jaunimui turiningai bendrauti, skatinti jų draugiškus santykius, toleranciją, pagalbą, pagarbą vienas kitam bei šokio siautuliu garsinti Mažeikių kraštą. Šokdami vaikai su kiekvienu pasirodymu turi galimybę tobulėti ir mokytis iš draugų.“

Pasak direktoriaus pavaduotojo, organizatoriai – Mažeikių Pavasario pagrindinės mokyklos šokių kolektyvas „Miražas“, vadovaujamas mokytojos T. Pašakinskienės – nuolatos dalyvauja respublikiniuose ir tarptautiniuose šokių konkursuose. Šiais metais mokyklos jaunieji šokėjai puikiai pasirodė konkursuose „Šokanti Neringa“ (II vieta), „Pumpurėliai“, „Ledo gėlės“ (Šiauliai), „Žvaigždžių virpesys“ (Latvija), iš kur sugrįžo diplomantais. Artimiausiuose šokių kolektyvo „Miražas“ planuose – išvykos į Lenkiją ir Italiją.

Nugalėjo geriausieji

Festivalyje-konkurse išaiškinti geriausieji trijose amžiaus grupėse. Pirmojoje amžiaus grupėje – 7–10 m. – nugalėjo Šiaulių Dainų progimnazijos šokių studijos „Kosmėja“ (vadovė Diana Mačiuvienė) šokėjai su šokiu „Pūkuotukas“. Antrąją vietą užėmė Akmenės rajono Akmenės gimnazijos šokių kolektyvas „Akimirkos“ (vadovė Nijolė Milaševičienė) su šokiu „Lėlės“. Trečiąją vietą laimėjo Tirkšlių Juozo Vitkaus-Kazimieraičio pagrindinės mokyklos šokių kolektyvas „Pakalikai sugrįžta“.

      Antrojoje grupėje – 11–14 m. nugalėtojais tapo tos pačios studijos „Kosmėja“ šokėjai, antrojoje vietoje liko Šiaulių Ragainės progimnazijos šokių studija „Mega“ (vadovė Jūratė Vaitkienė) su šokiu „Noriu miego“, trečiojoje – Plungės rajono Platelių gimnazijos šokių kolektyvas „Ritmas“ (vadovė Roma Kasteckaitė).

      Trečiojoje grupėje – 14 m. ir vyresni – pirmąją vietą užėmė šokių studija „Kosmėja“ su šokiu „Gyvačių gūžta“, antrieji liko Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos šokių kolektyvo „Allegro“ (vadovė Rasa Langė) šokėjai su šokiu „Ties riba“ ir tretieji – Šiaulių Ragainės progimnazijos šokių studijo „Mega“ šokėjai su šokiu „Svajonė“

      Pasak T. Pašakinskienės, buvo apdovanoti ne tik nugalėtojai ir prizininkai, bet ir visi kiti kolektyvai, gavę apdovanojimus už įvairias nominacijas.

      „Džiaugiamės Savivaldybės vadovų ir moterų klubo LIONS apsilanymu ir jų įsteigtais prizais, – džiaugėsi mokytoja. – Džiugu, kad sulaukėme šokėjų iš Latvijos, su kuriais susidraugavome, ir šiek tiek liūdna, kad dėl ekonominių kliūčių negalėjo dalyvauti šokėjai iš Azerbaidžano, bet tikimės jų sulaukti kitame festivalyje.“

Vytas ALEKNAVIČIUS

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode