Pamatė kitokią Sedą

Praėjusią savaitę Sedos Vytauto Mačernio gimnazijoje Sedos bendruomenės iniciatyva buvo surengta fotografijų paroda „Neregėta Seda“. Didžiulio formato nuotraukose parodos lankytojai galėjo pamatyti tiek gerai žinomus ir širdžiai mielus Sedos ir jos apylinkių vaizdus, tiek šiek tiek kitokį, negu matomą kasdien, Sedos peizažą.

Fotografavo iš neįprastų vietų

Sedos bendruomenės aktyvistės Valerijos Rumbutienės teigimu, paroda buvo organizuota siekiant labiau suvienyti įvairių socialinių sluoksnių, amžiaus grupių bendruomenės narius, stiprinti jaunimo tikėjimą savo miestu ir jo ateitimi, o svečiams parodyti iki šiol nematytą ir neregėtą Sedą. Rengiantis parodai, buvo padaryti keli tūkstančiai fotokadrų. Kad nuotraukos būtų kuo įdomesnės ir netikėtos, fotografuota iš įvairių ir neįprastų vietų: ne tik keliaujant pėstute, bet ir skrendant lėktuvu, plaukiant valtele Sedulos ežeru, nuo namų stogų ar pultu valdant droną. Nuotraukose kitokią Sedą stengėsi įamžinti labai daug dalyvių: nuo gimnazisto iki garbaus amžiaus sediškio, nuo pradedančiojo fotografo iki profesionalo.

Pristatė kalendorių                     

Sedos gimnazijoje vykusioje parodoje eksponuojama tik nedidelė dalis padarytų nuotraukų. Kitas nuotraukas galima pamatyti tinklalapyje www.neregetaseda.lt. Atranka šiai parodai buvo vykdoma keliais etapais. Didžiausias dėmesys buvo skiriamas toms nuotraukoms, kuriose užfiksuotas miesto savitumas, jo grožis, nematyti ar nepastebėti vaizdai. Apžiūrint parodą, savo nuomonę išsakė dizaineriai ir menininkai.

Parodos pristatymo pradžioje kalbėjusi bendruomenės pirmininkė Vita Domarkienė pasveikino visus susirinkusius ir padėkojo gausiam dalyvių būriui bei bendruomenės aktyvistėms V.Rumbutienei ir Elenai Šmitienei, kurios padėjo įgyvendinti seniai puoselėtą idėją Sedą pavaizduoti kitaip. Renginio vedėja E. Šmitienė padėkojo visiems, kurie padėjo įamžinti Sedos miesto savitumą, jo grožį, ir apdovanojo aktyviausius fotografus, kurie netausodami savo laiko ir jėgų, padėjo atvaizduoti Sedos miestą, jos apylinkes iš netikėčiausių vietų. Patys aktyviausi buvo Lina Ružauskienė, Stasys Kupliauskas ir Viktė Noreikė. Būtent jų darytų fotografijų parodoje buvo daugiausia.

Parodos metu lankytojai galėjo išsiųsti atvirlaiškius savo draugams ir pažįstamiems su originaliais Sedos vaizdais.

Parodos kulminacija – tai spalvingas sieninis kalendorius su nepakartojamais ir originaliais Sedos vaizdais, kuriame aprašyta, ką sediškiai veikia kiekvieną mėnesį – kokios vyksta šventės, kokie darbai daromi ir kt.

Sedos bendruomenė ir renginio organizatoriai įsitikinę, kad Seda – tai miestas, kuriame gera gyventi ir svečiuotis.

Paroda Sedos Vytauto Mačernio gimnazijoje vyks visus metus.

Valerija KVEDARAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode