Į Sedą vėl suvažiavo šaškininkai ir šachmatininkai

Lapkričio 27-ąją Sedos kultūros centre vyko tradicinis, tryliktasis, šaškių ir šachmatų turnyras, skirtas buvusių šachmatininkų – Justino Paulausko, Gedimino Pačkausko, Alberto Gelžinio ir Stepono Dermonto – atminimui. Dalyvavo 13-os regionų šachmatininkai ir 4-rių regionų šaškininkai.

Pristatė knygą

Šiųmetinį šaškių ir šachmatų turnyrą pristatė Gediminas Jokubauskas. Tylos minute pagerbtas buvusių šachmatininkų atminimas. Vienas iš turnyro organizatorių – Arūnas Pačkauskas – pasveikino visus susirinkusius, padėkojo Sedos kultūros centrui už kasmet skiriamas patalpas ir palinkėjo gerų rezultatų. Sediškis sportininkas Ričardas Zoza taip pat pasveikino visus susirinkusius ir akcentavo, kad labai malonu, jog nepamirštami buvusieji šachmatininkai. Mažeikių šachmatų klubo „Matas“ direktorius ir turnyro vyr. teisėjas Gintaras Paulauskas, be sveikinimų ir linkėjimų bei supažindinimo su turnyro taisyklėmis, dar pristatė ir knygą „Mažeikių šachmatų raida Lietuvos ir pasaulio fone“ bei išsamiai ją pakomentavo.

Būrys nugalėtojų

Šiame šachmatų turnyre geriausiai sekėsi visas keturias pirmas vietas užėmusioms miestų įskaitos komandoms. Pirmieji buvo Telšių atstovai: Simona Kiseliova, Vytautas Bertavičius, Tomas Laučius. Antrąją vietą užėmė mažeikiškiai: Raimondas Paškevičius, Gintaras Paulauskas, Aleksandras Bobkovas. Tretieji liko Naujosios Akmenės atstovai: Alfonsas Markevičius, Juozas Diglys, Stasys Valančius. Kaimiškųjų seniūnijų įskaitoje geriausiai sekėsi Lieplaukės, Klaipėdos rajono ir Sedos atstovams. Individualios miestų turnyro įskaitos prizininkai: S. Kiseliova, V. Bertavičius, R. Paškevičius; kaimų: Tomas Gaurylius, Julius Armalis, Arūnas Gincas. Iš veteranų geriausiais tapo: A. Markevičius (Naujoji Akmenė), Kazys Dirgėla (Reivyčiai) ir J. Armalis (Lieplaukės seniūnija). Iš moterų pasižymėjo S.Kiseliova ir Evita Teslionokienė, o iš jaunimo – Tomas Laučius.

Šaškių turnyre geriausiai sekėsi Mažeikių I ir II bei Akmenės komandoms. Individualiai geriausiai pasirodė: Petras Rakštys, Algirdas Urbonas, Vytautas Rakštys. Moterų ir jaunimo įskaitose geriausiomis tapo: Rita Pačkauskaitė, Marija Pačkauskaitė ir Petrutė Kedienė.

Valerija KVEDARAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode