,,Eglės baleto studijos“ pasiekimai tarptautiniame baleto konkurse

Kiekvienais metais lapkričio mėnesį Vilniuje vyksta tarptautinis baleto konkursas, kuriame rungiasi balerinos, savo amžiaus kategorijose. Šiais metais, tarptautiniame baleto konkurse „Allegro 2016“ jau antrą kartą dalyvavo ir Plungės kultūros centro kolektyvas „Eglės baleto studija“, kuriam vadovauja Eglė Norkevičiūtė-Novoruckienė.

Konkurse, baleto kategorijoje, dalyvavo daugiau nei 16 kolektyvų, kai kurie iš jų itin gerai žinomi – Klaipėdos šokio mokykla „Coda“, Nerijaus Juškos, Eglės Špokaitės baleto mokyklos, bei „TS Dance Academy“ iš Rygos profesionalios baleto mokyklos.

Baleto kategorijoje buvo 68 pasirodymai, iš jų 30 solinių. Puikiai pasirodė dvi solistės iš Plungės: tai Evelina Oželytė ir Diana-Marija Šilgalytė, jos abi tapo diplomantėmis. Mažosioms Plungės balerinos už šokį „Linksmosios lėlytės“ buvo skirta trečioji vieta. Išskirtinai buvo įvertintas mišrus duetas: Emilija Lukošiūtė ir Samanta Proninaitė, kurios atliko šokį „Padrąsinimas“ ir iškovojo pirmąją vietą. Nepralenkiamos savo amžiaus kategorijoje buvo ir vyresnės balerinos iš Plungės Kultūros centro „Eglė baleto studijos“, joms už šokį „Kregždės“ taip pat buvo skirta pirmoji vieta.

Plungės kultūros centro informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode