Švietimo bendruomenę ir socialinius partnerius sukvietė „Sėkmės pusryčiai“

Šiaulių miesto savivaldybės, miesto bendrojo ugdymo mokyklų atstovai ir socialiniai partneriai pirmą kartą susitiko „Sėkmės pusryčiuose“. Renginyje pristatytas Mokinių socialinių kompetencijų ugdymo sistemos modelis ir bendros pastangos, kurių dėka ugdomos mokinių socialinės ir lyderystės kompetencijos, skatinamas profesinis veiklinimas ir savanorystė. Bendradarbiavimo sutartis su Savivaldybe pasirašė beveik pusė šimto įmonių ir įstaigų vadovų.

Šiaulių miesto savivaldybė 2012-2014 m. dalyvavo nacionaliniame projekte „Lyderių laikas 2“. Projekto įgyvendinimo laikotarpiu Šiaulių miesto švietimo bendruomenės iniciatyva sukurtas ir pradėtas mokyklose įgyvendinti Mokinių socialinių kompetencijų ugdymo sistemos modelis, orientuotas į visuminį vaiko asmenybės ugdymą ir skirtas nuosekliam mokinių socialinės ir lyderystės kompetencijų ugdymui, profesiniam veiklinimui, savanorystės skatinimui, socialinės partnerystės plėtojimui.

Pasak Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorės Astos Lesauskienės, įgyvendinant minėtą modelį, pradėtas kurti socialinių partnerių tinklas siekiant mūsų miesto vaikams sudaryti daugiau galimybių aktyviai dalyvauti savanoriškoje veikloje, pažinti įvairias užimtumo sritis ir profesijų ypatumus, planuoti savo mieste būsimą karjerą, skleistis lyderystei. Į socialinių partnerių tinklą jungiasi įvairios organizacijos, įmonės, biudžetinės įstaigos, viešosios įstaigos, kurioms yra svarbus mūsų miesto vaikų kaip kūrybingų ir aktyvių, sąmoningų ir pilietiškų asmenybių ugdymas.

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Eduardas Bivainis tvirtino esąs maloniai nustebintas teigiamu miesto įmonių ir įstaigų požiūriu ir tokiu nuoširdžiu šios iniciatyvos palaikymu.

„Pradėję nuo keturių socialinių partnerių, šiandien jų turime jau penkiasdešimt. Ir tai dar ne viskas, dar vieną tokį bendradarbiavimo sutarčių pasirašymą planuojame kitų metų pradžioje. Džiaugiuosi, kad verslo ir biudžetinių įstaigų atstovams yra svarbi mokinių ir viso miesto ateitis“, – kalbėjo E. Bivainis.

Savivaldybės administracijos vadovas padėkojo pirmiesiems prie projekto prisijungusiems UAB „Venta LT“, UAB „Salda“, Nacionalinė regionų plėtros agentūros ir AB DNB bankas vadovams.

Iki 2016 m. minėtas modelis buvo įgyvendinamas tik 5 bendrojo ugdymo mokyklose (Didždvario ir „Saulėtekio“ gimnazijose, Medelyno ir Salduvės progimnazijose, Normundo Valterio jaunimo mokykloje). Dabar Mokinių socialinių kompetencijų ugdymo sistemos modelis pradedamas taikyti visos miesto gimnazijose ir progimnazijose.

Šiaulių „Dagilėlio“ dainavimo mokykloje vykusių „Sėkmės pusryčių“ metu bendradarbiavimo sutartys pasirašytos su 47 socialiniais partneriais, tarp kurių valstybinės įstaigos, verslo įmonės, kultūros, sveikatos, švietimo, neformalaus švietimo, žiniasklaidos įstaigos, nevyriausybinės organizacijos.

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Vitalio Lebedžio nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode