Spalvoto meduolio diena – ir Mažeikiuose

 

 

Gajutė ABELKIENĖ

 

     Šeštadienį visoje Lietuvoje vyko7-oji Spalvoto meduolio diena, kurios metu globotini vaikai ir visi norintys galėjo nemokamai marginti meduolius 40 kepyklėlių 15-oje miestų. Į šią akciją pirmą kartą įsijungė ir mažeikiškiai, susibūrę „Piropo“ kepyklėlėje. Tarp jų buvo ir Savivaldybės vadovai bei Seimo narys.

 

Pakvietė dalyvauti

 

     Pasak renginio organizatorių, VšĮ „Gelbėkit vaikus“ Mažeikių ir Ukrinų vaikų dienos centrų vadovės Irenos Daubarienės ir UAB „Piropas“ direktorės Rasitos Mikelaitienės, jos sulaukusios kvietimo iš organizatorių prisijungti prie šios akcijos ir mielai sutiko.

     „Vaikams tai atrakcija ir laisvalaikio praleidimas, taip pat galimybė pabendrauti tarpusavyje ir su kitais šventės dalyviais. Sulaukėme garbių svečių iš Savivaldybės, apsilankė Seimo narys, vaikams tai dar didesnė motyvacija, ypač kad gražiausi meduoliai bus atrinkti ir keliaus į Vilnių“, – sakė I. Daubarienė.

     „Mes suteikėme patalpas, prikepėme meduolių ir pasirūpinome, kad akcijos dalyviai jaustųsi patogiai ir jaukiai. Taip pat mūsų darbuotojos padėjo vaikams ir savanoriams bei kitiems dalyviams tinkamai naudoti medžiagas, gražiai spalvinti, papuošti“, – pasakojo R. Mikelaitienė.

     Organizatoriams padėjo ir savanoriai – Mažeikių „Interact“ klubo jaunimas, pasak kurių, buvo smagu bendrauti su vaikais. Tai jie darė jau ne pirmą kartą. Tuo pačiu prisiminti vaikystę.

 

Margino meduolius

 

     Spalvoto meduolio diena Mažeikiuose vyko nuo 10 iki 15 val. Per tą laiką meduolius spalvino trys grupės vaikų: Mažeikių ir Ukrinų vaikų dienos centro lankytojai ir Mažeikių bendruomeninio pagalbos centro gyventojai. Prie jų prisidėjo ir kiti mažeikiškiai, ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai, močiutės.

     Iš viso buvo iškepta 150 meduolių, paruoštai įvairių spalvų glajaus, pabarstukų, papuošalų. Prie kiekvieno meduolio buvo pririšta etiketė, kur vaikai ir kiti galėjo parašyti linkėjimus, savo vardą.

     LR Seimo narys Kęstutis Bartkevičius, Mažeikių rajono savivladybės meras Antanas Tenys ir vicemerė Irena Macijauskienė taip įsijungė į darbą ir papuošė savo pasirinktus meduolius. Išeidami jie linkėjo vaikams ir jaunimui sėkmės bei įsigijo spalvotų skanėstų.

 

Vyksta ne pirmus metus

 

      Spalvoto meduolio diena – tai Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ dalis. Ši iniciatyva nuo 2008 m. kviečia globotinus vaikus ir visus norinčius susitikti prie bendro stalo, marginant meduolius. Iniciatyvos tikslas – padėti susitikti vaikams ir galimiems įtėviams, keisti požiūrį į globotinus vaikus, lavinti jų socialinius ir bendravimo įgūdžius, skatinti globotinų vaikų ir visuomenės savanorystę. 2015 m. Spalvoto meduolio dienos renginiai vyko 13 Lietuvos miestų. 28 kepyklėlėse apsilankė daugiau nei 40 000, savanoriavo 168 žmonės. Sukurta šventė 505 globotiniems vaikams iš 33 globos namų ir šeimynų. 28 globotiniai patys savanoriavo. Projektas kasmet sulaukia didelio visuomenės ir žiniasklaidos palaikymo. Pasak akcijos organizatorių, siekiama, kad per ateinančius 3–5 metus Spalvoto meduolio diena taptų pačių globotinų vaikų organizuojamu renginiu.

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode