Renginiai gamtai ir žmogui

Lapkričio 23 d. Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centre bendruomenei ir žiniasklaidai pristatyta Pasaulinei Žemės dienai skirtų renginių ataskaita. Panaudodami vaizdinę medžiagą, renginius pristatė Kultūros centro Meno padalinio vadovas Paulius Mylė, pramoginių renginių organizatorė Karolina Riaukaitė ir etnografė Jolanta Kaleckienė.

Šilti atgarsiai

Mažeikių kultūros centro direktorius Raimundas Radavičius dėkojo atvykusiems svečiams ir trumpai pristatė esminius Žemės dienų renginių ypatumus, akcentavo jų reikšmę bei svarbą gamtai ir žmogui.  

Kultūros centro darbuotojai apžvelgė Žemės dienų atidarymo šventę bei kitus projekto renginius: „Bobų vasara“, „Išbudinkim žemę iš miego“, „Auga daigelis – augu ir aš“.

„Organizuodami aplinkos apsaugai skirtus renginius, nuolat ieškojome naujų, neįprastų formų. Akcija „Auga daigelis – augu ir aš“ vyko pirmą kartą. Jos metu aplankėme daugiau kaip 100 Mažeikių rajono lopšelių-darželių grupių, išdalinome tiek pat augaliukų svogūnėlių. Vaikiški personažai kvietė sodinti ir globoti daigelius bei gamtą, teatralizuotai kurdami augalo sodinimo žaismą“, – dalijosi patirtimi renginių organizatorė K. Riaukaitė.

Dėkojo už iniciatyvas

„Dėkoju jums už puikias iniciatyvas ir gerą darbą organizuojant aplinkosauginę misiją. Džiaugiuosi, kad šie metai buvo sėkmingi, o vykę renginiai pasiteisino ir puikiai pavyko. Akcija „Auga daigelis – augu ir aš“ sujungė ir suvienijo bendram tikslui Mažeikių rajono bendruomenes, lopšelius-darželius, kurie su dideliu užsidegimu ir noru sodino bei prižiūrėjo daigelius. Šie gražūs renginiai, kūrybiškumo ir idėjų kupini darbai turi būti tęsiami ir ateityje. Tikiuosi, kad taip ir bus“, – sakė Aplinkos apsaugos, asmens ir visuomenės sveikatos skyriaus vedėjas Zigmantas Kristutis.

Galima padaryti geriau

Diskusijų metu pastebėta, kad renginiai sutraukia nemažai miesto gyventojų bei jaunimo. Apie juos plačiai kalba ir žinią po Lietuvą paskleidžia gausūs miesto svečiai, bet visada galima kažką padaryti dar geriau ir įdomiau, o tai skatina eiti į priekį.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode