Ekspozicija pakeitė vietą

Lapkričio 22 d. Mažeikių ligoninėje (J. Basanavičiaus g. 24), medikų vadinamoje V. Burbos ligonine, vyko kilnojamosios parodos „Vladas Burba – chirurgijos pradininkas Mažeikiuose“, skirtos Mažeikių garbės piliečio V. Burbos 125-osioms gimimo metinėms paminėti, pristatymas.

Pasak Mažeikių muziejaus fondų muziejininkės Jūratės Miliauskytės, muziejus saugo atmintį apie visus iškilius mūsų krašto žmones: „Stengiamės visapusiškai aprėpti ir parodyti mažeikiškiams, ką turime įdomaus. Norėdami paįvairinti veiklą ir neapsiriboti tik parodomis bei renginiais muziejuje, sumanėme į veiklą įnešti naujovių ir išeiti į žmones. Tokius stendus bus galima eksponuoti įstaigose, įmonėse, mokyklose ir pan. Ateityje darysime viską, kad mūsų fonduose atsirastų kuo daugiau vertingų eksponatų, su kuriais galės susipažinti visi miesto gyventojai ir svečiai.“

Daug gražių žodžių apie V. Burbą pasakė 44 m. darbo stažą turinti buvusi felčerė Ksavera Butkienė, kurios senelis buvo gydytojo bendrapavardis – Burba. K. Butkienės šeima su žymiu daktaru V. Burba bendravo nuo 1937 m. iki 1943 metų. Gražūs prisiminimai ją lydi ir šiandien.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Autoriaus nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode