Cirkas




Lietuvos oro uostuose gegužę aptarnauta daugiausia keleivių Baltijos šalyse

baltijosLietuvos oro uostų (LTOU) gegužės statistika rodo, kad per praėjusį mėnesį, viso trijuose oro uostuose aptarnauta beveik 641 tūkst. keleivių, šis rodiklis 12 proc. didesnis nei buvo fiksuotas tą patį mėnesį 2023 metais. Teigiama, kad tai kol kas didžiausias mėnesinis keleivių skaičius ne tik šiais metais, bet ir per visą LTOU istoriją, kartu gegužės mėnesį pasiektas keleivių srautas LTOU tinkle yra didžiausias tarp visų Baltijos šalių oro uostų.

Bendras keleivių skaičius LTOU tinkle šią gegužę yra 3 proc. didesnis nei 2019 metais, kai buvo fiksuoti 620 tūkst. keleivių per tą patį mėnesį.

Gegužę per Vilniaus oro uostą keliavo beveik 467 tūkst. keleivių (+11 proc. daugiau nei fiksuota 2023 m. gegužę), Kauno oro uoste – 140 tūkst. (+12 proc.), Palangos oro uoste – 34 tūkst. keleivių (+23 proc.).

„Vasaros sezonas prasidėjo visa jėga ir matome visų laikų rekordines keleivių apimtis. Šiais metais jau antrą mėnesį iš eilės mūsų oro uostų tinklo bendras keleivių skaičius viršija analogiškus laikotarpius prieš pandemiją bei leidžia sakyti, kad esame didžiausia aviacijos rinka tarp Baltijos valstybių. Prie pasiektų rezultatų be jokios abejonės didele apimtimi bendrai prisidėjo ne tik vasaros atostogų kelionių sezonas, bet ir su juo startavusios naujos oro bendrovės bei naujos kryptys oro uostuose“, - komentuoja Tomas Zitikis, LTOU Skrydžių vystymo skyriaus vadovas.

Esminės naujienos Lietuvos oro uostuose gegužės mėnesį: pritaikius naują rizikos pasidalinimo partnerystės modelį, prasidėjo reguliarūs „airBaltic“ skrydžiai tarp Vilniaus – Hamburgo, tarp Vilniaus ir Lisabonos. Atostogų keliautojams svarbus buvo  skrydžių startas tarp Vilniaus ir Krokuvos. Vilniaus oro uoste startavo nauja žemų kaštų Islandijos oro bendrovė „PLAY airlines“, kuri sujungė Vilnių ir Reikjaviką su patogia jungtimi į Jungtines Amerikos Valstijas, Kanadą. Oro bendrovė „airBaltic“ pradėjo itin svarbius visam Vakarų Lietuvos regionui skrydžius tarp Palangos ir Amsterdamo, taip pat startavo užsakomieji skrydžiai tarp Kauno oro uosto ir didžiausios Graikijos salos Kretos sostinės Herakliono.

Per gegužės mėnesį visuose Lietuvos oro uostuose aptarnauta daugiau nei 5,5 tūkst. skrydžių (+8 proc. daugiau nei 2023 m. tuo pačiu metu).

LTOU tinkle gegužę pervežta viso 1 852 tonos krovinių (+11 proc., lyginant su 2023 m.).

Susisiekimo ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode