Cirkas




Mitai apie vokų pakėlimo operaciją

akysVokų pakėlimo operacija yra Lietuvoje populiari chirurginė procedūra, kurios tikslas yra pagerinti akių vokų išvaizdą. Ji gali pašalinti perteklinę odą, riebalus ir raumenis, taip sumažindama „maišelius po akimis“, raukšles ir nukarusius vokus. 

Nors vokų pakėlimas gali žymiai pagerinti veido išvaizdą ir padidinti pasitikėjimą savimi, apie ją sklando nemažai mitų, kurie gali suklaidinti žmones ir priversti abejoti nauda.

Mitas nr. 1: vokų pakėlimo operacijos palieka matomus randus.

Tai nėra tiesa. Vokų pakėlimo operacijos pjūviai daromi natūraliose vokų raukšlėse arba voko vidinėje pusėje, todėl jie lieka paslėpti ir praktiškai nepastebimi. Chirurgai naudoja itin subtilias technikas, kad pjūviai būtų minimalūs ir gijimas greitas.

Mitas nr. 2: vokų pakėlimo operacijos rezultatai nėra ilgalaikiai.

Teisingai atlikta vokų pakėlimo operacija gali turėti ilgalaikių rezultatų. Nors laikui bėgant oda natūraliai sensta, vokų pakėlimo operacijos rezultatai gali išlikti matomi 10-15 metų ar net ilgiau. Tinkama odos priežiūra ir sveika gyvensena gali padėti dar labiau pagerinti rezultatus.

Mitas nr. 3: vokų pakėlimo operacija yra skausminga.

Šiuolaikinė anestezija daro vokų pakėlimo operaciją nepaprastai komfortabilią. Pacientai paprastai jaučia tik nežymų diskomfortą ar dilgėliojimą operacijos metu ir po jos. Dauguma žmonių gali grįžti namo tą pačią dieną ir grįžti į rutiną po kelių dienų.

Mitas nr. 4: vokų pakėlimo operacija yra brangi.

Vokų pakėlimo operacijos kaina gali skirtis priklausomai nuo chirurgo patirties, operacijos apimties ir jūsų vietovės. Tačiau verta atsižvelgti į ilgalaikius rezultatus ir pagerėjusią gyvenimo kokybę, kurią gali suteikti ši procedūra. Kai kurios klinikos suteikia galimybę už paslaugą atsiskaityti dalimis. Pasidomėkite tuo.

Mitas nr. 5: vokų pakėlimo operacija tinka tik vyresnio amžiaus žmonėms.

Nors vokų pakėlimo operacijos dažnai siejamos su senėjimu  jos gali būti naudingos bet kokio amžiaus žmonėms, kuriems rūpi akių vokų išvaizda. Jei turite „maišelių po akimis“, nukarusių vokų ar raukšlių aplink akis, vokų pakėlimo operacija gali padėti jums atrodyti jauniau ir energingiau.

Svarbiausia yra kuo daugiau kalbėtis su chirurgu, kuris jums atliks operaciją. Žinojimas padeda išvengti nepagrįstų baimių. Juolab, šios operacijos yra atliekamos jau labai daug metų. Jų metu yra įtraukiama inovatyvi įranga, kuri padeda viską atlikti ne tik greitai, tačiau ir tiksliai.

Iliustracija – pexels.com

24-64

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode