Cirkas




Sporto šakų federacijoms pristatyti siūlymai dėl aukšto meistriškumo sporto finansavimo tvarkos pokyčių

pokyciuNacionalinėms sporto šakų federacijoms ir organizacijoms pristatyti siūlymai dėl aukšto meistriškumo sporto programų finansavimo valstybės lėšomis tvarkos tobulinimo. Siūlymus rengė iš sportininkų, trenerių organizacijų, sporto federacijų, asmenų su negalia sporto organizacijų, savivaldos atstovų suburta darbo grupė. 

„Darbo grupės pateikti siūlymai yra svarbūs ilgalaikėje perspektyvoje, rengiantis jau kitoms olimpinėms žaidynėms, siekiant ilgalaikių strateginių tikslų. Lauksime visos sporto bendruomenės įžvalgų, konstruktyvių komentarų ir tik po to, visiems įsivertinus siūlomų pokyčių naudą, jų įsigaliojimą, atsižvelgus į gautas sistemines pastabas, bus priimami sprendimai dėl atnaujintos aukšto meistriškumo sporto finansavimo tvarkos“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Aistė Zedelytė-Kaminskė.

Atnaujinant sporto šakų federacijų įgyvendinamų aukšto meistriškumo sporto programų finansavimo tvarką siekiama užtikrinti subalansuotą finansavimo sistemą. Atnaujinant, papildant vertinimo kriterijus, pagal kuriuos sporto organizacijoms skiriamas valstybės finansavimas, remtasi užsienio patirtimi, gerojo valdymo principais, Sporto plėtros programoje užsibrėžtais ilgalaikiais tikslais. 

Tarp sporto bendruomenei teikiamų įvertinti siūlymų yra tokie, kaip skiriant finansavimą vertinti visas sportininkų olimpinėse žaidynėse užimtas vietas (šiuo metu vertinamos tik 36 vietos), kaip aukštą pasiekimą vertinti ir sportininkų iškovotus kelialapį į olimpines, paralimpines žaidynes; vertinti tuos sportininkų pasiekimus, kurie buvo pasiekti tarptautinėse varžybose, kuriose dalyvavo ne mažiau kaip 16 valstybių; lėšas asmenų su negalia sporto organizacijoms skirti pagal tuos pačius bendruosius vertinimo kriterijus, kaip ir kitoms federacijoms; masiškumo vertinimo dalyje, atsižvelgti ne tik į nacionaliniuose čempionatuose dalyvavusių sportininkų, bet ir į tarptautines aukšto meistriškumo sporto varžybas deleguotų sportininkų skaičių; vadybos vertinimo dalyje įtraukti gerojo valdymo principų taikymo kriterijų ir kt.

ŠMSM suburtoje darbo grupėje dirbo Nacionalinės sportininkų asociacijos, Lietuvos sporto trenerių, Asmenų su negalia sporto, Lietuvos sporto federacijų sąjungos, Nacionalinės sporto federacijų asociacijos, komandinių žaidimų sporto šakų, techninių sporto šakų, Lietuvos savivaldybių sporto vadovų asociacijos, Lietuvos kurčiųjų sporto ir Lietuvos tautinio olimpinio komitetų, Nacionalinės sporto agentūros ir ministerijos atstovai.

ŠMSM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode