Pats paprasčiausias natūralus agurkų rauginimo būdas (be cukraus ir acto)

 


Paruošimo laikas:

Apie 20 min.

Porcijų skaičius:

6

Ingredientai:

  • Agurkai (kiek tilps į 3 l stiklainį)
  • Juodųjų pipirų žirneliai, 5 vnt.
  • Švieži krapai, 1 pund.
  • Česnakų skiltelės, 4 vnt.
  • Juodųjų serbentų, vyšnių ir krienų lapai
  • Rupi nejoduota druska


Gaminimo instrukcija:

  1. Į gerai išplautą stiklainį sudėkite švariai nuplautus agurkus,krienų, vyšnių ir serbentų lapus, ant viršaus - česnakų skilteles, pipirus.
  2. Viską užpilkite šaltu švariu vandeniu, kuriame ištirpinta druska (būtinai nejoduota, nes priešingu atveju agurkai gali išeiti minkšti ir netgi beskoniai). 1 litrui vandens imti 1 šaukštą druskos.
  3. Stiklainį uždenkite platikiniu dangteliu ir laikykite šaltame rūsyje. Agurkai įrūgsta per 3-4 mėnesius.
  4. Pagal šį receptą agurkai visada išeina skanūs, traškūs ir kieti. Jeigu norite, kad stovėtų ilgiau, ant agurkų viršaus uždėkite kelis krieno šaknies griežinėlius - tai padeda apsaugoti konservus nuo pelėsio.

Receptą atsiuntė: Jadvyga


Sveikata.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode