Rabarbarų ir kriaušių pagardas

Reikės:

3 kriaušių

500 g rabarbarų lapkočių

1 svogūno

2 česnako skiltelių

1–2 aitriųjų paprikų

200 ml raudonojo vyno

50 ml raudonojo vyno acto ar kitokio tamsaus acto

0,5 šaukštelio malto muskato

1 šaukštelio cinamono

0,5 šaukštelio kario prieskonių mišinio

1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos

7 šaukštų medaus

40 g imbiero šaknies

druskos

Rytietiškų skonio natų pagardas, tinkantis ir tepti ant skrudintos duonelės, ir prie sūrio ar mėsos. Ragaudami jausite ir aiškų rūgštumą, ir saldumą.

Verdame pagardą: imbierą nuskutame ir smulkiai sutarkuojame. Česnakus nulupame ir smulkiai supjaustome. Išimame aitriųjų paprikų sėklas, paprikas smulkiai supjaustome. Svogūną susmulkiname mažais kubeliais.

Kriaušes ir rabarbarus nulupame ir supjaustome kubeliais. Į didesnį puodą supilame vyną ir actą. Suberiame visus prieskonius ir smulkintas daržoves, sukrečiame medų. Maišydami viską paverdame 20 minučių.

Į švarius stiklainius supilstome pagardą ir sandariai uždarome.

Patarimas: jei pagardą į stiklainius supilstysite karštą, jis išsilaikys apie pusmetį. Jei atvėsusį, galios maždaug mėnesį.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode