Su pankoliais keptos bulvės

Reikės:

500 g bulvių

500 g pankolio

30 g džiūvesėlių

30 g tarkuoto kietojo sūrio

20 g kaparėlių

1 šaukštelio pankolio sėklų

alyvuogių aliejaus

žiupsnio čili skiedrelių

druskos, pipirų

pankolio šakelių papuošimui

Tai tipiškas itališkas „contorno“, arba garnyras prie ėrienos šventinio kepsnio, nors tikrai gali būti ir pagrindinis patiekalas su žaliomis salotomis. Traški plutelė su sūriu ir gaiviu kaparėlių rūgštumu tikrai suteiks sotumo ir jaukumo jausmą.

Bulves nuskutame, supjaustome į keturias dalis. Apverdame sūriame vandenyje 20 minučių. Pankolius taip pat perpjauname per pusę ir padaliname į 8 dalis ir taip pat apverdame sūriame vandenyje 10 minučių. Suverčiame apvirtas bulves ir pankolius į keramikinį ar stiklinį kepimo indą, apšlakstome alyvuogių aliejumi bei žiupsniu druskos ir atsargiai pamaišome.

Dubenėlyje sumaišome džiūvesėlius, tarkuotą sūrį, pankolio sėklas, kaparėlius, čili skiredreles su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Sumaišome rankomis, kad būtų kaip trupiniai. Suberiame trupinius ant bulvių ir pankolių, šauname į įkaitintą orkaitę iki 200C ir kepame 25 minutes. Papuošiame pankolio šakelėmis ir patiekiame iškart.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode