Šokoladinis majonezo tortas

Reikės:

250 g miltų

65 g kakavos

220 g „Obelių“ Naminio majonezo

1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių

gero žiupsnio valgomosios sodos

žiupsnio druskos

3 kiaušinių

200 g cukraus

1 šaukštelio kavos likerio

300 ml vandens

Šokoladiniam kremui:

375 ml grietinėlės

1-2 šaukštelių tirpios kavos

žiupsnio druskos

300 g juodojo šokolado

Nustebote? Nesistebėkite – majonezą tobulam šokoladiniam biskvitui pagaminti siūlo naudoti ne vienas garsus prancūzų konditeris. Juk majonezas – tai kiaušiniai ir aliejus, dar šlakelis acto ir šiek tiek druskos, o šios sudedamosios dalys yra kaip tik tai, ko reikia geram biskvitui. Šįkart norime pasidalyti visame pasaulyje gerai žinomu šokoladinio majonezo torto receptu. Dėl didelio aliejaus kiekio biskvitas ilgai išlieka minkštas ir drėgnas, majoneze esanti rūgštelė paryškina kakavą ir taip tortui suteikia dar intensyvesnio šokoladinio skonio. Tik nemanykite, kad majonezas, jei jau į tešlą jo maišysime, gali būti bet koks! Majonezą rinkitės kuo natūralesnį ir su kokybišku augaliniu aliejumi. Mes šį tortą kepėme su „Obelių“ Naminiu majonezu. Jis ne tik pagamintas be konservantų, tirštiklių ar rūgštingumą reguliuojančių medžiagų, jame yra ir laisvai vaikščiojančių vištų kiaušinių, tad įtiks tiems, kuriems svarbus atsakingas vartojimas.

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros. 24 cm skersmens kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Viename dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius, valgomąją sodą ir druską. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu išplakame kiaušinius su cukrumi ir kavos likeriu, kol masė pabals ir taps puri. Užtruksite apie 3 minutes. Į kiaušinių plakinį sudedame „Obelių“ majonezą ir dar paplakame, kad gerai susimaišytų. Per kelis kartus vis pamaišydami suberiame miltų ir kakavos mišinį, pilame vandenį ir išmaišome. Tešlą sukrečiame į kepimo formą ir kepame 30–35 minutes, kol iškeps. Ištraukiame iš orkaitės, palaukiame apie 10 minučių ir biskvitą atsargiai išimame iš formos, paliekame visiškai atvėsti. Pasigaminame šokoladinį kremą – ganašą. Šokoladą sutarkuojame ar sukapojame peiliu. Grietinėlę supilame į puodelį, įberiame tirpios kavos ir druskos, užkaičiame ir pakaitiname ant vidutinės kaitros, kol užvirs. Nukeliame nuo ugnies ir suberiame šokoladą. Maišome, kol šokoladas ištirps, o kremas taps vientisos konsistencijos, blizgus. Atvėsiname. Dalį kremo pasiliekame puošybai. Biskvitą duonai raikyti skirtu peiliu padalijame į dvi dalis – du blynus. Ant pirmojo biskvito lakšto užtepame kremo, uždedame antrąjį lakštą ir kremu aptepame torto viršų bei kraštus. Likusį kremą plakame, kol sustandės. Sukrečiame į konditerinį švirkštą ir papuošiame tortą patinkančiais ornamentais. Jei norisi, užbarstome uogų ar riešutų.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode