Užkandiniai silkės kamuoliukai

 

INGREDIENTAI:

 PORCIJŲ SKAIČIUS: 20

100 gramų       

silkės

2 vienetai        

bulvių (virtų)

120 gramų       

tepamo sūrelio (tinka tiek varškės sūrelis, tiek lydytas)

1 vienetas        

burokėlių (virto, mažesnio)

1 vienetas        

raugintų agurkų

šiek tiek           

druskos

šiek tiek           

pipirų

APVOLIOJIMUI:

50 gramų         

sūrio (naudojau kietą parmezano tipo)

PARUOŠIMO BŪDAS:

 PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 20 MIN.

1.Virtas bulves sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute. Galima ir bulvių trintuve, bet nereikia trinti taip visiškai iki košės, šiek tiek smulkių gabaliukų gali likti, bus tik skaniau.

2.Įtarkuokite (per smulkesnę "morkinę" tarką) burokėlį. Burokėlį naudokite vieną nedidelį (aš naudojau apie 50g dydžio) arba pusę didesnio, nes jo įdėjus per daug, gali per daug suskystinti masę. Mažo burokėlio visiškai pakaks gražiai spalvai išgauti. Tada sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą raugintą agurką, tepamą sūrelį, pagardinkite pipirais ir druska (jeigu norisi). Išmaišykite.

3.Sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytas silkės file, išmaišykite. Paragaukite, ar nieko netrūksta. Jeigu norisi pikantiškesnio skonio kamuoliukų, tinka pridėti česnako ar garstyčių ar pagardinti mėgiamais prieskoniais.

4.Rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir juos apvoliokite smulkiai tarkuotame sūryje. Jeigu masė formuotųsi sunkiau, galite ją valandėlę palaikyti šaldytuve ir tada formuoti.

5.Padėkite į šaldytuvą 1-2 val. (galima ir nakčiai), o tada skanaukite!

Lamaistas.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode