Traškūs vištienos „grynuoliai“

 

INGREDIENTAI:

 PORCIJŲ SKAIČIUS: 2

1 vienetas        

vištienos krūtinėlės

15 šaukštų       

kukurūzų dribsnių

1 vienetas        

kiaušinių trynių

3 šaukštai        

miltų

3 vienetai        

ledukų

0.6 šaukštelio 

druskos

0.5 šaukštelio 

paprikos miltelių

0.5 šaukštelio 

maltų juodųjų pipirų

0.25 šaukštelio                          

malto kumino

0.25 šaukštelio                          

česnako miltelių

0.25 šaukštelio                          

svogūnų milteliai

0.5 šaukšto     

citrinų sulčių

šiek tiek           

aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

 PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.

1.                        Vištienos krūtinėlę atskirti nuo kaulo. Supjaustyti juostelėmis.

2.                        Nedideliame dubenėlyje suberti miltus, druską, pipirus ir visus prieskonius. Kitame dubenėlyje supilti kiaušinio trynį, citrinos sultis ir suberti ledo kubelius. Pamaišyti ir palaukti kol ištirps ledukai. Trečiame dubenėlyje suberti kukurūzų dribsnius ir tarp pirštų sutrinti.

3.                        Miltų ir prieskonių mišinį suberti ant vištienos juostelių ir rankomis gerai pamaigyti, kad juostelės juo tolygiai pasidengtų.

4.                        Tada į keptuvę pilti aliejaus (taip negailint) ir jį gerai įkaitinti. Imti po vieną ar dvi vištienos juosteles, šiek tiek pamirkyti trynio ir vandens mišinyje, pavolioti kukurūzų dribsniuose ir dėti į keptuvę. Gerai pakepinti iš abiejų pusių kol gražiai apskrus ir įgaus auksinę spalvą. SKANAUS!!!

lamaistas.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode