Vyniotinis su moliūgų biskvitu ir grietininiu citrininiu kremu

Gaminimo eiga:

  1. Moliūgo tyrė: neluptą moliūgą supjaustome dideliais gabalais ir kepame 190 - 200°C orkaitėje apie valandą, arba kol suminkštėja.
  2. Moliūgą atvėsiname ir šaukštu išskobiame minkštimą.
  3. Sumalame blenderiu iki tyrės konsistencijos. Tyrę galima užšaldyti šaldymo kameroje.
  4. Ruošiame biskvitą: kiaušinius su cukrumi plakame, kol masė taps šviesiai geltona ir padidės kelis kartus.
  5. Šaukštu įmaišome moliūgo tyrę.
  6. Beriame miltus, kepimo miltelius, prieskonius, druską, atsargiai išmaišome. Tešla būna gana skysta.
  7. Pilame ją į kepimo popieriumi išklotą orkaitės skardą ir paskirstome per visą skardos dydį (manosios matmenys 35x38 cm.).
  8. Kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, arba kol gražiai paruduoja.
  9. Ant stalo dedame švarų virtuvinį rankšluostį ir gausiai pabarstome cukraus pudra.
  10. Iškepusį biskvitą dedame ant rankštuostuko popieriumi į viršų.
  11. Popierių nuimame. Jei labai prilipęs, uždėkite ant viršaus kelioms minutėms drėgną rankšluostį - popierius lengvai nusiims.
  12. Biskvitą susukame kartu su rankšluosčiu ir paliekame atvėsti. Atvėsusį dedame į šaldytuvą 30 minučių.
  13. Ruošiame kremą: minkštą sviestą plakame su cukraus pudra ir vanilinu iki purumo. Dedame grietinę, citrinos žievelę ir mažu greičiu plakame, kol kremas tampa tirštas.
  14. Surenkame vyniotinį: atvėsusį biskvitą išvyniojame, aptepame kremu (paliekame neteptus kraštus po 2 cm.) ir suvyniojame.
  15. Dedame stingti į šaldytuvą. Skanaus!

Tešlai:

Kremui:

Jurgitos receptai

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode