Arbūzų žievelių cukatai

 

Paruošimo laikas: Apie 20 min..

Ingredientai:

Arbūzai, žievelės su baltu sluoksniu, 1 kilogramas

Cukrus, 1,5 kilogramo

Vanduo, 9 stiklinės

Soda, 1,5 arbatinio šaukštelio

Vanilinas, 0,5 arbatinio šaukštelio

 Arbūzų žievelių cukatai

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

1. Nuo arbūzų žievelių nulupti kietą žalią sluoksnį, minkštąją baltą dalį supjaustyti 3-4 centimetrų dydžio gabaliukais, pabadyti juos šakute.

2. Stiklinėje verdančio vandens ištirpinti sodą, sumaišyti su 5 stiklinėm šalto vandens. Į tirpalą sudėti žievelės gabaliukus, uždengti ir palaikyti 4 valandas. Po to žievės gabaliukus išimti, gerai perplauti po tekančiu vandeniu.

3. Pusę cukraus užpilti 3 stiklinėmis vandens, pavirti 10-15 minučių ant silpnos ugnies.

4. Į sirupą sudėti gabaliukus žievės, pavirinti 15 minučių ant vidutinės ugnies, nuimti, 12 valandų pastatyti į vėsią vietą.

5. Supilti likusį cukrų , užvirinti, sumažinti ugnį ir 3 valandas virti. 2-3 minutės prieš pabaigą suberti vaniliną.

6. Truputėlį paaušinti ir išpilstyti į sterilius indelius, uždaryti.

Gaspadine.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode