Brazilijos vyskupai: „Piliečiai ir demokratija turi būti apsaugoti“

pilieciaiSausio 8 dieną Brazilijos administracinėje sostinėje, kurioje sutelktos pagrindinės federalinės institucijos, taip pat turinčioje Brazilijos pavadinimą, vyko susirėmimai tarp manifestantų ir tvarkos palaikymo pajėgų. Krašto vyskupų konferencija pasmerkė smurtingą protestą ir paragino patraukti atsakomybėn iniciatorius.

Jau kelis mėnesius Brazilijoje tvyro didelė socialinė įtampa tarp neseniai prezidento rinkimus nedidele persvara laimėjusio Luiso Inacio Lulos da Silvos ir juos pralaimėjusio buvusio prezidento Jairo Messiaso Bolsonaro šalininkų. Pastarieji administracinėje sostinėje jau daugiau nei prieš du mėnesius įrengė protestų miestelį, o sausio 8-ąją surengė manifestaciją, kurioje, pasak organizatorių, dalyvavo apie 200 tūkstančių, o pasak policijos – 45 tūkstančiai dalyvių. Vykstant renginiui dalis manifestantų pasuko link vyriausybinių pastatų ir pradėjo juos siaubti, susirėmė su tvarkos palaikymo pajėgomis, kurios pranešė, jog pavakare sukūrė saugų perimetrą aplink valstybės institucijas ir areštavo kelis šimtus smurtavusių manifestantų.

„Brazilijos nacionalinė vyskupų konferencija (CNBB), suglumusi dėl rimtų ir smurtinių įvykių Brazilijos mieste, ragina laikytis ramybės, taikos ir nedelsiant nutraukti nusikalstamas atakas prieš demokratinę teisinę valstybę. Šie išpuoliai turi būti nedelsiant sustabdyti, o jų organizatoriai ir dalyviai turi būti patraukti griežton teisminėn atsakomybėn. Piliečiai ir demokratija turi būti apsaugoti“, – savo poziciją išreiškė krašto vyskupai. (RK / Vatican News)


Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode