Mažeikiškius išjudino „Bobų vasara“

Sekmadienį Mažeikių centriniame stadione šurmuliavo „Bobų vasara 2016“. Kultūros centro organizuojama tradicinė rudens šventė kasmet stebina mažeikiškius. Šių metų „Bobų vasaros“ tema – „Atvežk bobų vasarą“. Tai padaryti pasiryžo Mažeikių rajono savivaldybės seniūnijos, ūkininkai, organizacijos ir bendruomenės.

Transporto priemonių paradas

Seniūnijos ir kiti dalyviai, rodydami savo kūrybiškumą, turėjo papuošti transporto priemones, kuriomis atvežtų bobų vasarą į Mažeikius. Bendruomenės išmonę parodė ne tik puošdamos, bet ir pasirinkdamos transportą – parade buvo lengvųjų automobilių, traktorių, kombainų ir netgi piratų laivas. Sedos gatve iškilmingas paradas, lydimas policijos ekipažų, judėjo nuo Kultūros centro iki centrinio stadiono. Transporto priemonių koloną pasitiko žiūrovai ir renginio vedėjai – etnomuzikologė, TV laidų vedėja Loreta Sungalienė bei aktorius, dainininkas Vaidas Lengvinas.

Seniūnijų, bendruomenių prisistatymai

Šventės dalyviai ne tik važiavo bendrame parade, bet ir pasirodė individualiai. Dalyviai įrodė, kad fantazijos jiems netrūksta: vieni rudens gėrybėmis pasipuošė patys, kiti kūrė jų kompozicijas priekabose, ant automobilių, traktorių ir kitų transporto priemonių. Pavyzdžiui, Mažeikių apylinkės seniūnija atvyko su didžiuliu žaliu kombainu, laižuviškiai žygiavo su vaikiškais vėžimėliais, kuriuose sėdėjo iš rudens gėrybių sukurti „vaikai“, o Mažeikių politechnikos mokykla „įplaukė“ su piratų laivu.

Po prisistatymų dalyviai įsikūrė stadione: vieni grojo, linksminosi, kiti ruošė maistą. Sedos bendruomenė virė pusmaraškonę košę, o prie jos maišymo kvietė prisijungti visus. Mažeikių rajono meras Antanas Tenys ir vicemerė Irena Macijauskienė taip pat padėjo sediškiams paruošti tradicinę košę.

Skambėjo kapelų muzika

Mažeikiškių „Bobų vasarą“ nuotaikingesnę ir skambesnę padarė atvykę muzikantai. Iš kaimyninės Latvijos į derliaus pabaigtuvių šventę atvyko kapela „Strops“. Taip pat visus linksmino jau beveik 20 metų gyvuojanti Zarasų krašto kapela „Sadūnai“. Mažeikiuose taip pat svečiavosi grupė „Ilex“. Renginio vedėjai ne tik palaikė gerą šventės dalyvių nuotaiką, bet ir patys padovanojo mažeikiškiams muzikinius kūrinius. Šventės dalyvių ir žiūrovų pasveikinti atėjo meras A. Tenys ir Kultūros centro direktorius Raimundas Radavičius.

Apdovanoti ūkininkai

Tradiciškai apdovanoti geriausi Mažeikių rajono ūkininkai. „Lietuva – kraštas, kuriame nuo seno lietuviai dirbo savo laukuose, kad užaugintų duoną kasdieninę. Laikai keitėsi, atsirado daugiau technikos, tačiau žemę dirbantis žmogus ir toliau yra gerbiamas“,– sakė renginio vedėja. Konkursas „Metų ūkis 2016“ rengiamas jau 16- tą kartą. „Pastebėjome, kad jaunimas periima, kuria naujoviškus, modernius ūkius – tai gera tendencija ir tikimės, kad ūkininkų atsiras vis daugiau“, – sakė Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Eimantas Salatka. Trečiąją vietą iškovojo Plinkšių kaimo ūkininkai Vilma ir Audrius Vanagai. Antroji vieta atiteko Urvikių kaimo ūkininkams Giedrei ir Mariui Liaugaudams. Pirmąja vieta įvertinti aktyvūs bendruomenės nariai Ritinės kaimo ūkininkai Daina ir Jurgis Intos.

Kristina KONČIŪTĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode