Svečiavosi JAV Lietuvių bendruomenės krašto valdybos pirmininkė

Liepos 19 d. Šilalės rajono savivaldybėje viešėjo JAV Lietuvių bendruomenės krašto valdybos pirmininkė Sigita Šimkuvienė Rosen. Viešnia daugelį metų gyveno Tauragėje, dažnai lankėsi Šilalėje.

Prisistatydama ponia Sigita papasakojo apie savo ir Valdybos veiklą: buriamus jaunus lietuvių kilmės amerikiečius, kuriuos moko lietuvių kalbos, šokių, dainų; organizuoja studentų, gimnazistų ir vaikų atvykimą į Lietuvą, rengiamas stovyklas ne tik Amerikoje, bet ir Lietuvoje; jaunimo dainų šventes, svarbių datų minėjimą ir kt. Viešnia minėjo projektus, kuriems padėjo rinkti lėšas. Vienas jų – Misija Sibiras. Visa Lietuvių bendruomenės veikla paremta savanorių darbu.

Meras trumpai papasakojo apie jaunimo veiklą Šilalės rajone, organizuojamus renginius. Pasidalino įspūdžiais iš įvairių susitikimų su Amerikos lietuviais.

Pokalbyje su meru Jonu Gudausku ir mero pavaduotoju Valdemaru Jasevičiumi aptartos galimybės ateityje dalyvauti Šilalės rajone organizuojamoje etnokultūrinėje stovykloje ar kitose programose.

Dalia Danylienė, Šilalės rajono savivaldybės Komunikacijos ir informacinių technologijų skyriaus vyriausioji specialistė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode