Visoje Lietuvoje – unikali šokių akcija

 Penktadienį Lietuvoje vyks unikali akcija „Visa Lietuva šoka“, kai visi kviečiami tuo pačiu metu susiburti ir mokytis tradicinių šokių, šokti juos, kartu dainuoti liaudies dainas ir muzikuoti.

Antrus metus tokią akciją rengiantis Lietuvos liaudies kultūros centras siekia per tradicinius šokius vienyti bendruomenes, stiprinti lietuvių kultūrinės tapatybės pajautą.

„Pastaraisiais metais žmonių susidomėjimas liaudies šokiais pastebimai auga: vyksta vakaronės, buriasi šokių klubai, kur jauni ir vyresni žmonės smagiai leidžia laisvalaikį, kuria šventinę nuotaiką, bendrauja – taigi belieka šiam tikslui sutelkti visas pajėgas“, – teigiama centro pranešime.

Akcijos renginiai daugelyje Lietuvos miestų ir miestelių prasidės 18 valandą. Planuojama, kad vilniečiai ir sostinės svečiai susiburs į Simono Daukanto aikštę, kur penktadienį jau nuo vidurdienio vyks tradicinio šokio pamokos. Pagrindinis renginys sostinėje bus koncertas-vakaronė, joje tradicinių šokių mokys lietuvių ir kitų tautų folkloro kolektyvai iš Vilniaus bei kitų miestų.

Pirmą kartą „Visa Lietuva šoka“ surengta pernai. Prie jos prisidėjo meno kolektyvai iš 52 savivaldybių, taip pat užsienio lietuviai iš Jungtinės Karalystės, Velso, dalyvavo ir šalies lopšelių-darželių bei mokyklų ugdytiniai. Lietuvos liaudies kultūros centro duomenimis, vyko daugiau nei 100 šokių švenčių, į jas kultūros ir švietimo specialistai bei tradicinio šokio entuziastai subūrė apie 20 tūkst. dalyvių ir stebėtojų.

Vilnius, rugsėjo 16 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode