Edukacinis užsiėmimas su Pepe Ilgakojine

    Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Buknaičių filialas dalyvauja akcijoje „Vasara su knyga“. Liepos 27 d. Buknaičių bibliotekoje vyko edukacinis užsiėmimas vaikams „Mokomės, draugaujam ir pasakas skaitom“.

      Bibliotekininkė pranešė, kad į svečius atvyko Pepė Ilgakojinė, tik reikia ją pakviesti į knygų karalystę. Viešnia su kiekvienu renginio dalyviu pasisveikino, susipažino, papasakojo savo istoriją, pristatė A. Lindgren knygą „Pepė Ilgakojinė“. Vaikams tai buvo didžiulė naujiena, nes jie teigė, kad apie Pepę Ilgakojinę nieko nebuvo girdėję.

      Pepė paskelbė konkursėlį, kas gražiausiai nuspalvins jos portretą. Gražiausio išrinkti nepavyko, nes visi gražūs. Užsiėmimo metu vaikai stebėjo animacinį filmuką „Pepė Ilgakojinė“. Karpė, klijavo, kam pavyko, kaseles pynė ir darė skirtuką knygai su Pepės Ilgakojinės piešiniu. Darbelius užsiėmimo dalyviai išsinešė namo, kad parodytų tėveliams.

      Mažesnieji ir nemokantys skaityti, su įdomumu klausėsi draugų – Gintauto, Martyno, Dovydo, Austėjos – skaitomų knygelių. Visiems patiko žaisti žaidimus „Surask save“ ir „Bomba“. Ilgai užtruko užsiėmimai su Ilgakojine, kuri vis kvietė ir kvietė dalyvauti.

      Kad vaikai būtų matomi ir pastebimi kelyje tamsiu paros metu, bibliotekininkė padovanojo atšvaitų.

Valerija BENIUŠIENĖ

Buknaičiųfilialovyresn. bibliotekininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode