Auksodiškiai šventė tradicinę kaimo šventę

Liepos 9 d., šeštadienį, vyko tradicinė Auksodės kaimo vasaros šventė. Renginio pradžioje nuskambėjo kaimo himnas, iškelta Auksodės vėliava. Apdovanoti gražiai besitvarkančių sodybų šeimininkai. Šventėje nuotaiką kėlė liaudiškos muzikos kolektyvai iš aplinkinių rajonų.

 

Dėkojo, įteikė sveikinimą

Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Eimantas Salatka pasveikino šventės dalyvius bei įteikė Auksodės kaimo bendruomenės pirmininkei Ingridai Braziulienei sveikinimą ir dovaną nuo Savivaldybės mero Antano Tenio: „Nesu auksodiškis, bet esu beveik vietinis – per 5 km, kas tai yra šiais laikais. Labai malonu, kad galiu dalyvauti jūsų šventėje, bendruomenės, kuri garsėja rajone kaip iniciatyvi, kūrybinga, vis ką nors pradedanti naujo. Norėčiau perduoti Savivaldybės mero A. Tenio sveikinimą.“

     „Mes, kaimynai, norėtume padėkoti organizatoriams už pakvietimą į šitą gražią šventę ir palinkėti čia visiems susirinkusiems geros sveikatos, nuotaikos, oro ir taip pat geros šventės. Kadangi aš pats esu žemdirbys, tai žemdirbiams linkiu gero oro bei puikaus derliaus“, – kalbėjo Laižuvos bendruomenės pirmininkas Antanas Taučius.

Pavyko iš dalies

Auksodės kaimo bendruomenės pirmininkė I. Braziulienė teigė, jog organizatoriai turėjo kitokią mintį šventei, bet ši pavyko tik iš dalies: „Iš tikrųjų, kad mūsų šventė būtų kitokia, mes, bendruomenės taryba, ne vienus metus galvojome, jog reikėtų suorganizuoti liaudiškos muzikos festivalį „Aukso obolele“, tie, kurie gyvename ant rubežiaus su Latvija. Kadangi liepos mėnuo užimtas visoms bendruomenėms, tai ant rubežiaus mums nepavyko, bet mes neatsisakome dar tos minties. Noriu visus pasveikinti, ačiū visiems, kurie prisidėjo, kad ši šventė įvyktų.“

Apdovanojimai bei linksmybės

Laižuvos seniūnijos seniūnas Algimantas Auškalnis apdovanojo gražiai besitvarkančių sodybų šeimininkus: Rimą ir Joną Kinčius, Loretą ir Antaną Tenius, Laimą ir Stanislovą Zubinus.

Šventės dalyvius šokti ir dainuoti kvietė Joniškio rajono Žagarės miesto liaudiškos muzikos kapela „Švėtė“, Plungės rajono Žemaičių Kalvarijos kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Sosieda“, Mažeikių rajono Tirkšlių kultūros centro Užlieknės kultūros namų liaudiškos muzikos kapela „Gluosnis“, Telšių rajono savivaldybės kultūros centro retro ir kaimiškos muzikos ansamblis „Gramofonas“, Mažeikių rajono Laižuvos kultūros centro kolektyvas „Laižuvos širdis“, Auksodės kultūros namų kolektyvas „Auksinė širdis“ ir moterų ansamblis „Auksė“.

Mažieji šventės dalyviai buvo laukiami keramikos dirbtuvėse, kur Laima Mikalauskienė visus norinčius supažindino su lipdymo technika.

Šventę vainikavo gegužinė su Juozu ir Almantu ir fejerverkai, kuriuos auksodiškiams dovanojo Oksana ir Vladimiras Gaidamovičiai.

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Nuotraukos autorės

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode