Parodoje – sustabdytos akimirkos

Birželio 21 d. Mažeikių viešojoje bibliotekoje įvyko mažeikiškės Gitanos Jazdauskienės fotoparodos „Po Šri Lankos dangum...“ pristatymas. Tai antroji personalinė autorės fotografijos darbų paroda. Autorė prasitarė, kad jau ruošiasi surengti parodą apie patirtus įspūdžius iš Jungtinių Arabų Emyratų.

 

Šri Lanka – sala Indijos vandenyne ir to paties pavadinimo joje įsikūrusi valstybė. Čia prieš metus lankėsi G. Jazdauskienė. Ji nuo pat mažų dienų rankose laiko fotoaparatą, fiksuoja patikusius vaizdus ir taip įamžina sustabdytas akimirkas. Trapi, meniška siela išgyventus jausmus sudeda į eilėraščių posmus, o savitą pasaulio suvokimą išreiškia per fotografiją.

Mėgstanti keliauti fotografė aplankė jau nemažai pasaulio šalių: Ispaniją, Egiptą, Indiją, Turkiją, Švediją, Tailandą, Tenerifės salą, o paskutinis G. Jazdauskienės aplankytas pasaulio kampelis – Šri Lanka. Nors po pastarosios kelionės praėjo nemažai laiko, tačiau vaizdžiai komentuojant parodos nuotraukas ir egzotiškos šalies ypatumus atrodė, kad autorė Šri Lankoje lankėsi tik vakar. Veikli, vietoje nenustygstanti moteris ir vėl turi slaptą svajonę – kada nors nuvykti į Pietų Ameriką...

Besiruošdama fotografijų parodai „Po Šri Lankos dangum...“ G. Jazdauskienė dar spėjo išleisti to paties pavadinimo fotoalbumą, kurio vieną egzempliorių padovanojo Viešajai bibliotekai.

Parodos autorę savais poezijos posmais ir dainomis sveikino Vilhelmina Imbrienė, Alma Krapauskienė ir Vacys, jaunatviškai pritardamas armonika, mama Filomena Kęsminienė, Vladas Daukantas ir Janina Butnorienė bei kiti bičiuliai, artimieji.

Vakaras nesibaigė tradicine oficialiąja dalimi, nes svečių dar laukė garuojanti arbata ir kuklios vaišės.

Paroda veiks iki birželio 30 d.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Autoriaus nuotr.

1 G. Jazdauskienė keliavo kartu su dukra Airida.

2 J. Butnorienės ir V. Daukanto duetas.

3. A. Krapauskienė palinkėjo visada sugrįžti namo.

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode