Gyventi kartu smagiau

Balandžio 28 d. Mažeikių viešojoje bibliotekoje vyko Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) organizuota neeilinė šventė. Jos metu buvo pristatyta paroda, skirta Motinos dienai. Tai studenčių Irenos Remezienės siuvinėti paveikslai ir Danguolės Juškienės nerti, megzti, velti rūbai bei jų priedai.

 

Pilnutėlė salė vos sutalpino gausiai susirinkusią garbią ir šviesią publiką. Rektorė Ona Venslovienė pažymėjo, jog šis renginys prasmingas tuo, kad skirtas pačiam brangiausiam žmogui – mamai. Viskas prasideda nuo mamos, ji visą savo meilę ir širdį atiduoda vaikams bei anūkams. Mamai buvo dedikuoti gražūs žodžiai ir poetų posmai.

Parodos autorės „darbščiosios bitelės“ Irena ir Danguolė taip pat yra mamos, užauginusios savus vaikus. O. Venslovienė papasakojo apie siuvinėjimo kryželiu ištakas, kurios iki mūsų atkeliavo iš gilios senovės.

„Kiekviena mama augindama savo vaikus stengiasi kaip įmanydama juos išpuošti, o gabi mama dar sugeba tai padaryti labai meniškai. Per daugelį metų parodą surengusios moterys pasiekė aukštą lygį, kurį renginio vedėja įvardijo kaip prabangos, originalumo, kokybės ir tikslumo etaloną. Kaip norėtųsi visais šiais rūbais pasipuošti ir apsigobti“, – sakė O.Venslovienė.

Kai I. Remezienė ir D. Juškienė pasipuošė dovanotomis gėlių puokštėmis, atėjo metas driokstelti universiteto romansų ansambliui „Širdies aidas“. „Mylėk mane pamilęs, mylėk išdavęs...“, „O kas paguos mane...“, „Prisimenu, kuomet mane lydėjai ir prie namų man meiliai pakuždėjai...“, „Aš ant balto smėlio parašiau tau laišką...“ – skambėjo dainos apie meilę, ilgesį ir skausmą. Dar metukų neturintis senjorų ansamblis pakerėjo atlikėjų jaunatviška energija, o taip nuoširdžiai ir įtikinamai padainuoti apie senus laikus ir meilę, ko gero, gali tik didelį amžiaus kelią nukeliavę ir daug sūrios gyvenimo druskos paragavę žmonės.

Po kiekvienos atliktos dainos salė audringai reagavo ir šūksniais bei plojimais prašė: „Dar vieną dainą.“

Dėkodama dalyviams ir žiūrovams, Trečiojo amžiaus universiteto rektorė O. Venslovienė sakė: „Dar norisi gyventi, dainuoti, kurti ir mąstyti. Būkime kartu ir visa tai darykime.“

Vytas ALEKNAVIČIUS

Autoriaus nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode