Kurį laiką pareigūnų stebėti vyrai, įkliuvę už vagystę, išgirdo teismo nuosprendį

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai dar 2014 m. pabaigoje kurį laiką stebėjo 2 asmenis, įtariamus nusikalstamų veikų vykdymu.

36-erių ir 29-erių metų tauragiškiai policijai buvo žinomi iš anksčiau už įvykdytas nusikalstamas veikas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Policija, gavusi informacijos, kad minėti piliečiai žada įvykdyti vagystę, nepaleido jų iš akiračio ir 2015 m. naktį iš vasario 23 d. į 24 d. juos sulaikė su įkalčiais. Naktį apie 2.00 val. tauragiškiai atvyko į kaimą, esantį Šilutės r., Laučių k., ir iš neužrakinto ūkinio pastato pavogė ten buvusius vertingus daiktus: žoliapjovę-traktoriuką, žoliapjovę, siaurapjūklį ir elektrinį daugiafunkcinį prietaisą ir juos sutalpino į automobilį „Ford Transit“. Vyrų kelionė buvo neilga ir „laimikiu“ jie džiaugėsi trumpai. Pareigūnai juos sekė ir netrukus sustabdė automobilį, kuriame buvo vogti daiktai.

Pareigūnai, sulaikę įtariamuosius, ūkinio pastato savininkei pranešė, kad jos patalpos buvo „apšvarintos“, tačiau garbaus amžiaus šeimininkė tąkart teigė, kad tokių daiktų ji net neturėjo. Kiek suglumę pareigūnai išsiaiškino, kad ūkiniame pastate daiktus laikė moters giminaičiai, kurie tuo metu buvo išvykę. Jei ne policijos pareigūnai ir jų operatyviai įvykdytas darbas, nukentėjusieji apie vagystę būtų sužinoję gerokai vėliau, o minėtų daiktų galbūt net nebebūtų išvydę.

Vyrai iš pradžių neigę savo kaltę ir teisinęsi pareigūnams, kad daiktus jie teisėtai įsigijo, vis tik teisme jie savo „gaidelę“ pakeitė. Įtariamieji pripažino savo kaltę, gailėjosi dėl įvykdytos nusikalstamos veikos ir atlygino nukentėjusiajai žalą. Šių metų vasario 8 d. teismas, įvertinęs visas įvykio aplinkybes, priėmė sprendimą. Abiem vyrams, remiantis LR BK 178 str. 2 d., skirtos baudos. 36-erių metų tauragiškiui skirta 1 883 eurų bauda, o jo bendrininkui – 2 824,50 eurų bauda.

Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Cituojant Tauragės apskrities VPK pranešimus, prašome nurodyti informacijos šaltinį

Skelbiant nepažeisti nekaltumo prezumpcijos principo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode